© Kuva: Getty Images

Kriisi on totta – tilastot paljastavat, kuinka järkyttävästi Real Madrid tällä kaudella alisuorittaa

Voita 2 hengen matka Mestarien liigaan!

• Pääpalkinto: 2 hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin
• Lisäpalkinto: viikoittain arvotaan 50€ lahjakortti Alkoon

Real Madrid koki lauantaina kauden kolmannen kotitappionsa La Ligassa, kun Villarreal haki Santiago Bernabéulta sarjapisteet maalein 0-1 (raportti). Los Blancosin kausi on ollut surkein miesmuistiin, ja ero sarjakärki Barcelonaan voi kasvaa sunnuntaina jo 19 pisteeseen.

Voitto oli Villarrealin historian ensimmäinen Santiago Bernabéulla, ja tuli 19. yrittämällä.

Erityisen hankalaa on ollut Cristiano Ronaldolla, joka on tehnyt La Ligassa vain neljä maalia. Portugalilainen supertähti on pelannut tällä kaudella 14 sarjapeliä, ja verkko on heilunut Ronaldon toimesta näissä vain kolmessa.

Twitterin tilastopalvelut paljastavat monta yksityiskohtaa todisteeksi siitä, kuinka harvinaislaatuista Real Madridin rämpiminen juuri nyt on. Katsotaanpa tarkemmin.

Villarreal-ottelussa Real Madrid laukoi kaikkiaan 28 kertaa, muttei saanut aikaiseksi maaliakaan. Laukausmäärä on tällä kaudella yksittäisessä ottelussa yhden joukkueen osalta suurin.

Yksi osa ongelmaa on ehdottomasti liian staattinen hyökkäyspää tai liialliseen ”optismismiin” perustuva tilanteenrakentelu. Käyköön tästä näytteeksi Marcelon lauantaina lähettämät 13 keskitystä, jotka päätyivät suoraan vastustajan pelaajille.

Real Madridin toiset puoliajat kauden sarjapeleissä ovat olleet myös merkittävästi kehnommat kuin ensimmäiset. Ensimmäisellä puoliajoilla Realin maaliero on nyt 23-6 ja toisilla 9-11. Kun otanta rajataan viimeiseen viiteen otteluun, on Real Madridin maaliero toisilta puoliajoilta vielä synkempi 0-5.

Real Madridin pistesaldo kauden tässä vaiheessa on sen huonoin 12 kauteen. Kun Rafá Bénitez sai toissa kaudella potkut 18 kierroksen jälkeen, oli Real kerännyt viisi pistettä tätä kautta enemmän.

Vaikka Real voittaisi kauden kaikki loput pelinsä, ei se enää yltäisi viime kauden lopulliseen pistesaldoonsa. Toisin sanoen se on menettänyt jo tammikuun puoliväliin mennessä enemmän sarjapisteitä kuin koko viime kaudella yhteensä.

Se, että Real Madrid hävisi kaksi peräkkäistä kotiottelua tekemättä peleissä maaliakaan, on myös todella harvinainen juttu. Edellisen kerran näin kävi vajaat 18 vuotta sitten.

Real Madridin koko pitkän historian uusi negatiivinen ennätys on se, että sen parhaalla maalintekijällä on 18 ottelun jälkeen tehtynä vasta vaivaiset neljä maalia. Viime kaudella tähän aikaan vähintään neljään maaliin oli yltänyt jo viisi Realin pelaajaa.

Kaikki varmasti muistavat Real Madridin häikäisevän pitkäksi venyneen putken otteluita, joissa se teki aina vähintään yhden maalin. Pelejä pantiin lopulta huhtikuun 2016 ja syyskuun 2017 välillä jonoon peräti 73. Nyt nuo ajat ovat enää kaunis muisto vain, sillä viimeisissä 25 ottelussaan Real on jäänyt nollille peräti viisi kertaa.

Liity Jalkapallon olohuoneen sisäpiiriin!
⚽ Klikkaa itsesi Facebookiin TÄSTÄ.
⚽ Liity jäseneksi ja odota hyväksyntää

Voita 2 hengen matka Mestarien liigaan!

• Pääpalkinto: 2 hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin
• Lisäpalkinto: viikoittain arvotaan 50€ lahjakortti Alkoon