Paljastuksia jalkapallomaailman talous- ja siirtoasioista aiemminkin tehnyt saksalaismedia Der Spiegel uutisoi Real Madridin muutaman vuoden takaisesta suunnitelmasta, jonka tarkoituksena oli kaapata FC Barcelonan Lionel Messi riveihinsä.

Lähteen mukaan Real Madridin yritys ajoittuu vuoteen 2013 ja tarkennettuna aikaan ennen Gareth Balen jättisiirtoa Santiago Bernabéulle. Seuran kerrotaan olleen yhteydessä Messin edustajiin ja tarkoituksena oli käynnistää projekti, jonka päätteeksi argentiinalaistaituri olisi siirtynyt Real Madridiin.

Yhteydenotossaan madridilaisseura kertoi, että se on valmis maksamaan Messin tuon aikaisen 250 miljoonan euron ulosostoklausuulin. Tämän lisäksi pelaajalle luvattiin 23 miljoonan euron vuosipalkka ja kesään 2021 ulottuva sopimus.

Näiden lisäksi Real Madridin väitetään kertoneen, että se on valmis auttamaan Messiä hänen verosotkuissaan painostamalla Espanjan pääministeriä aiheesta.

Kaiken piti huipentua huippusalaiseen tapaamiseen, jossa olisi Messin lisäksi ollut mukana hänen agenttinsa, Real Madridin seurapresidentti Florentino Pérez ja seuran urheilutoimenjohtajana tuolloin toiminut Miguel Pardeza. Tapaaminen olisi järjestetty yksityiskoneessa.

Vajaat viisi vuotta tapahtuneen jälkeen voidaan kuitenkin todeta, ettei Real Madridin huima suunnitelma syystä tai toisesta toteutunut.