© Kuva: Getty Images

Barcelona murskaavasti cupin puolivälieriin – Jordi Alban ja Leo Messin yhteispeli täyden kympin suoritus

Nappaa riskitön veto 100€ asti!

• Jos häviät, saat rahasi takaisin
• Voitoilla ei kierrätysvaatimuksia eli rahat saa heti ulos

Barcelona selvitti viimeisenä joukkueena paikkansa Copa del Reyn puolivälieriin eli kahdeksan parhaan joukkoon. Vieraspeli Celta Vigon vieraana oli päättynyt 1-1 -tasapeliin, mutta kotipelinsä Barca hoiteli näytöstyyliin maalein 5-0.

Lähestulkoon parhaalla miehistöllään otteluun lähtenyt Barcelona aloitti pelin heti täydellä höyryllä ja pani otteluparin pakettiin käytännössä jo avausvartilla. Kaksi nopeaa hyökkäystä, kaksi maalia ja rusetti päälle.

Asialla osumissa oli kaksikko Jordi Alba ja Lionel Messi. Alba jatkoi sekä 12. että 14. minuutilla pallon yhdellä kosketuksella vasemmalta keskustaan Messille, ja Kirppu jatkoi kummallakin kerralla pallon välittömästi kohti maalin oikeaa alakulmaa. Molemmat kudit painuivat vastustamattomasti verkkoon, vaikka ensimmäiseen vetoon Celtan maalivahti Sergio Alvaréz saikin hieman näppejään väliin.

28. peliminuutilla osat vaihtuivat. Nyt Messi heitti hienon syötön Celtan puolustuslinjan yli, ja palloon spurtannut Alba jatkoi pallon ykkösellä etukulmasta maaliin. Saumatonta yhteistoimintaa kyseiseltä kaksikolta edelleen. Alballe kolman tehopisteen ilta oli Barcelonassa ensimmäinen.

Nytkään seuraavaa maalia ei tarvinnut odottaa kuin reilut kaksi minuuttia, mutta tällä kertaa tilastoihin pääsi jo joku muukin kuin vain Alba ja Messi. Tanskalainen Pione Sisto sähelsi Celtan rangaistusalueella pallon suoraan Luis Suárezille, joka käytti ilmaisen tarjouksen armotta hyväkseen: 4-0.

Ottelu oli sitä myöten lopullisesti taputeltu, epätoivo paistoi vigolaisten kasvoilta ja Philippe Coutinholla oli katsomossa hauskaa. Barca ei neljän maalin karkumatkastaan enää tulisi luopumaan, ja toisella jaksolla molemmat joukkueet käynnistivät sulassa sovussa vaihtoruletin.

Barcelonalta heti toisen jakson alkajaisiksi penkille sai jäädä Gerard Piqué. Vierasjoukkueelta puolestaan huilivuoron saivat välittömästi Iago Aspas ja Daniel Wass. Toinen puoliaika sai vanheta alle 20 minuuttia, kunnes loputkin vaihdot oli käytetty. Nyt huilaamaan päästettiin Lionel Messi ja Andrés Iniesta kotijoukkueelta sekä Pione Sisto vierailta.

Päätösjakso oli lähinnä loppuvihellyksen odottelua. Suurin kohahdus yleisöstä kuului, kun Luis Suárez yritti illan kauneinta maalia 45 metristä, mutta kuitenkin tuloksetta. Messin kentällä korvannut Ousmane Dembélé puolestaan haki Barca-uransa avausmaalia, mutta hänkin tavoitteessaan onnistumatta.

Yksi maali pelin lopussa silti vielä nähtiin. Ivan Rakitic oli unohtunut täysin vapaaksi Barcan kulmapotkussa ja kroatialainen puski vaivatta numeroiksi 5-0 87. peliminuutilla. Kulmapotkun lähetti matkaan Dembélé, joka kirjautti näin nimiinsä Barca-uransa toisen maalisyötön.

Barcelonan alkurynnistys oli Celta Vigolle yksinkertaisesti liikaa, ja niinpä La Ligan suvereeni sarjakärki marssi suvereenisti myös cupissa kahdeksan parhaan joukkoon. Jotain isäntien ylivoimasta kertoo sekin, että Barcan maalia vartioinut Jasper Cillessen ei joutunut pelissä kertaakaan torjuntatöihin.

Cupin puolivälieräparit arvotaan perjantaina klo 13.30. Mukana on enää pelkkiä pääsarjajoukkueita.

Liity Jalkapallon olohuoneen sisäpiiriin!
⚽ Klikkaa itsesi Facebookiin TÄSTÄ.
⚽ Liity jäseneksi ja odota hyväksyntää

Nappaa riskitön veto 100€ asti!

• Jos häviät, saat rahasi takaisin
• Voitoilla ei kierrätysvaatimuksia eli rahat saa heti ulos