Barcelonan entinen kapteeni ja keskikenttäpelaaja Xavin mukaan joukkueen uusi päävalmentaja Ernesto Valverde on muovannut Barçasta jälleen toimivan ryhmän.

Valverde siirtyi Barcelonaan peräsimeen kesällä toimittuaan kolme kautta Athletic Bilbaon käskyttäjänä.

Barcelona voitti Valverden alaisuudessa oman alkulohkonsa Mestarien liigassa, ja joukkue on tällä hetkellä La Liigan kärkipaikalla. Lauantaina vuorossa on El Clásico ja Real Madrid, joka on otteluun lähdettäessä 11 pistettä Barcelonaa perässä taulukon neljäntenä.

– Uudet hankinnat ovat sopeutuneet hyvin, ja kaikki sujuu tällä hetkellä. Joukkue pelaa hyvin ja on hyvässä asemassa voittaakseen El Clásicon, ja se tiputtaisi Madridin mestaruustaistosta, sanoi Xavi Marcan haastattelussa.

– Madridilla on itseluottamus kunnossa seurajoukkueiden MM-turnauksen voiton jälkeen, mutta he eivät pelaa yhtä hyvin kuin Barcelona.

– Valverde on saanut Barcelonan pelaamaan hyökkäävää jalkapalloa. He prässäävät hyvin ja pitävät paljon palloa, mikä näkynee myös Bernabeulla.

– Keskikenttä liikkuu hyvin ylöspäin, Paulinho iskee maaleja ja Ivan Rakitić on tärkeässä roolissa. He molemmat pitävät palloa hyvin ja ovat myös fyysisiä.