Brasilialainen keskikenttäpelaaja Paulinho on tyrmännyt kaikkia arviot ja ennako-odotukset. Mies saapui Kiinasta 40 miljoonalla eurolla juuri kun supertähti Neymar oli lähtenyt PSG:hen. Paulinho tuomittiin totaaliseksi floppihankinnaksi Barcelonalta, mutta toisin kävi.

Nyt Paulinho valmistautuu maailman suurimpaan jalkapallo-otteluun, El Clásicoon, Barcelonan luotettuna keskikenttäpelaajana, jolla on myös enemmän maaleja kuin Real Madridin supertähti Cristiano Ronaldolla. Paulinho on hiljentänyt kriitikot totaalisesti, mutta se ei häntä kiinnosta.

– Olen kuullut, että olen hiljentänyt useat kriitikot, mutta ei se ole siitä kiinni. Minun ei tarvitse todistella itseäni kenellekään. En pelaa kriitikoille, vaan pelikavereilleni, Paulinho totesi Guardianille.

Meno on ollut vakuuttavaa. Siirron kritisoimiselle oli kuitenkin perusteet. Aika Tottenhamissa oli vaikeaa, eikä siirto Kiinaan juuri nostanut miehen arvoa. Paulinho pitää aikaansa Kiinassa erittäin tärkeänä. Hän siirtyi Guangzhou Evergrandeen vuonna 2015.

– Vuosi 2014 oli todella vaikea ja samoin vuosi 2015, kun kaikki sanoivat: ”plaah, Paulinhon ura on ohi”.

– Kaikki sanoivat niin, mutta voitin kuusi palkintoa ja nousin vuodessa takaisin Brasilian maajoukkueeseen. Sellaista on jalkapallo.

Lue, miten kannattajat pyytelivät anteeksi Paulinholta tästä linkistä.

Nyt Paulinho kerää ylistystä La Ligaa johtavan Barcelonan keskikentällä ja hän on taas isossa roolissa lauantaina, kun El Clásicoa ratkaistaan.

– Se oli melkoista vuoristorataa, eikä kukaan uskonut minuun, mutta täällä minä olen. Olen saanut paljon kokemuksia, enkä vaihtaisi mitään, Paulinho sanoi.