Real Madrid eteni keskiviikkona ottelutapahtumiin nähden vaikean kautta seurajoukkueiden MM-kisojen loppuotteluun 2-1-lukemin.

Välierässä Al-Jaziraa vastaan videotuomarointi eli VAR, oli suuressa roolissa, sillä molemmilta hylättiin ottelussa yksi maali kriittisessä vaiheessa. Puolen tunnin pelin jälkeen Real Madrid olisi voinut saada hurjasta painostuksestaan helpottavan palkinnon eli avausmaalin, mutta Casemiron maali hylättiin videotarkistusten jälkeen.

Toisella puoliajalla maalinteosta oli tullut madridilaisille jo iso taakka ja samalla tilanne näytti menevän heidän kannaltaan todella monimutkaiseksi. Al-Jazira siirtyi vastahyökkäyksen päätteeksi jo 2-0-šokkijohtoon, mutta jälleen videotarkistusten jälkeen osuma hylättiin.

Ottelun jälkeen madridilaisilta kysyttiin mielipidettä VAR:stä ja kukaan ei tuntunut olevan täysin tyytyväinen. Ongelma eivät olleet sen avulla tehdyt tuomiot, vaan sen aiheuttamat pitkät pelitauot, joiden aikana kukaan ei tiedä mitä tulee tapahtumaan.

– En pidä siitä [VAR:sta]. Jalkapallo on parempaa ilman sitä, ottelun ratkaissut Gareth Bale sanoi.

Meidän täytyi odottaa kolme tai neljä minuuttia saadaksemme päätöksen ja se ei ollut miellyttävää, kommentoi joukkueen valmentaja Zinédine Zidane.

Ottelun parhaana pelaajana palkittu Luka Modric on aiemminkin sanonut, ettei VAR kuulu jalkapalloon.

– Se [VAR] tulee ja emme voi tehdä mitään, Modric sanoi.

– Joissakin tilanteissa se voi auttaa, mutta päätöksissä menee liian pitkään. Tänään se oli yhtä sotkua.

 

Lähde: Marca