Barcelona nappasi täyden pistepotin mukaansa Cerámicalta kaadettuaan Villarrealin vieraskentällä luvuin 2-0.

Katalaanit aloittivat ottelun vahvasti, sillä Gerard Piqué puski pelivälineen ylärimaan jo neljän minuutin jälkeen. Barcelona oli niskan päällä ensimmäiset puoli tuntia, mutta ensimmäisen ottelunsa kymmeneen kuukauteen pelannut Sergio Asenjo piti ottelun maalittomana.

Asenjo loukkasi vakavasti polvensa helmikuussa ja joutui käymään läpi uransa neljännen suuren polvileikkauksen.

Barcelona meni menojaan toisella jaksolla. Vartti ennen loppua Luis Suárez sai pallon jalkaansa Villarrealin boksissa, harhautti Asenjon ja siirsi Barcelonan johtoon. Kymmenen minuuttia myöhemmin Villarreal-puolustus erehtyi pahemman kerran ja lahjoitti pallon vieraille – tuloksena Messin illan ainokainen.

Villarreal joutui pelaamaan yli puoli tuntia vajaamiehisenä, kun Raba lensi suoralla punaisella kortilla suihkun puolelle taklattuaan Sergio Busquetsia.