Real Madridin ja Sevillan välisen kamppailun piti olla lähtökohtaisesti tiukka ottelu, sillä hallitsevan sarjamestarin kokoonpano oli hyvin vajavainen pelikieltojen ja loukkaantumisten vuoksi.

Sitä se ei ollut.

Real Madrid nimittäin iski viisi maalia avausjaksolla ja voitti ottelun luvuin 5-0. Sevillalle ottelun alku oli karmaiseva. Nacho Fernández vei Real Madridin johtoon jo kolmen peliminuutin jälkeen, kun pallo kimposi Sevilla-kärki Luis Murielin olkapäästä kulmatilanteessa Nacholle, joka sai vapaasti viedä isännät etumatkalle.

Real Madridin toista maalia saatiin odottaa 20 minuuttia. Marco Asensio nousi hienosti, syötti Cristiano Ronaldon läpiajoon, eikä juuri viidennen kerran Ballon d’Orin voittanut Ronaldo epäonnistunut paikastaan. Ronaldo teki kymmenen minuuttia myöhemmin illan toisensa pilkulta Jesús Navasin pelattua käsipalloa boksin sisällä.

Isännät tekivät neljännen osuman viitisen minuuttia ennen puoliaikaa. Ronaldo riisti näppärästi pelivälineen Guido Pizarrolta ja käynnisti nopean vastahyökkäyksen, joka päättyi Toni Kroosin komeaan sijoituslaukaukseen. Hetkeä myöhemmin uransa neljättä La Liga -ottelua pelannut Achraf Hakimi nousi laidaltaan ja iski pallon viidennen kerran ohi Sergio Ricon. Maali oli 19-vuotiaan Hakimin uran ensimmäinen.

Toinen jakso oli – vähemmän yllättäen – aikamoista pelailua, eikä lisämaaleja nähty. Sevillan pelillinen kriisi on ollut huomattavaa sen jälkeen, kun Eduardo Berizzon eturauhassyöpä todettiin. Berizzon paluuaikataulusta ei ole ollut varmaa tietoa, mutta espanjalaismedian mukaan luotsi palaa seuran peräsimeen ennen joulua.