Argentiinan maajoukkueelle karsinnat ensi kesän MM-kisoihin olivat yhtä tervanjuontia. Peli ei kulkenut, ja rannalle jääminen oli jo realistinen vaihtoehto.

Viimeisessä karsintaottelussa Lionel Messi kuitenkin iski hattutempun Ecuadorin verkkoon, ja 3-1 -voitto varmisti Argentiinan paikan Venäjän kisoissa. Nyt Barcelonan tähtipelaaja on puhunut maajoukkueen tilanteesta TyC Sportsin haastattelussa.

”Kirpun” mukaan Argentiina olisi ansainnut voittaa vähintään kaksi kolmesta kolmen viime vuoden aikana pelaamastaan finaalista. Argentiina hävisi vuoden 2014 MM-finaalissa Saksalle jatkoajalla ja vuosina 2015 ja 2016 Chilelle Copa Américan loppuotteluissa rankkareilla. Katkeran tappiot saivat Messin jopa vetäytymään maajoukkueesta, mutta jalkapallomaailman onneksi tauko ei kestänyt kauaa.

– Argentiinan maajoukkueen on helpompi pelata vieraissa kuin kotona. Kotiyleisön edessä paineet ovat yksinkertaisesti niin valtavat, Messi kertoi mielipiteensä.

Ensi kesän MM-turnauksessa Argentiina ei lähtökohtaisesti lukeudu suurimpiin voittajasuosikkeihin, mutta jokainen tietää, että kaiken natsatessa kohdalleen Argentiina voi nostella kisojen päätteeksi jopa mestaruuspokaalia. Se ei paineita varsinaisesti vähennä.

– Tämä on tälle miehistölle viimeinen tilaisuus. Lähdemme kisoihin yhtä toiveikkaina kuin vuonna 2014 Brasiliaan, Messi totesi.

Arpa heitti Argentiinan alkulohkoon jo viidennen kerran viimeisten seitsemän kisojen aikana Nigerian. Vastustaja on tuttu myös tuoreeltaan, sillä Nigeria kukisti Argentiinan marraskuussa pelatussa harjoitusottelussa 4-2. Messi ei ottelussa pelannut, mutta tietää Nigerian vaarallisuuden – ja haavoittuvuuden.

– Nigerialla on kaksi puolta. Afrikkalaisilta joukkueilta voi odottaa mitä tahansa. Jos heillä on hyvä päivä, he voivat tehdä neljä maalia, ja jos ei, läpi pääsee kaikkialta. Nigerialla on todella hyviä pelaajia eikä heille saa antaa tilaa. Hekin jättävät kyllä meille tilaa, ja organisaatio pettää helposti, Messi jatkoi.