Mestarien liigan lohkovaihe saatiin päätökseen eilen. Ensimmäisen pudotuspelikierroksen arvonnat pidetään ensi maanantaina, mutta arvontarajoitusten vuoksi jo nyt tiedetään, mitkä parit toteutuvat milläkin todennäköisyydellä.

Lohkoykköset arvotaan lohkokakkosia vastaan. Ensimmäisellä pudotuspelikierroksella saman maan joukkueet eivät voi kohdata toisiaan, eivätkä samassa alkulohkossa pelanneet voi kohdata toisiaan.

Kaikkein todennäköisimmin toteutuva pari on Barcelona-Chelsea. Sen todennäköisyys on peräti 43,7 prosenttia. Syy on se, että Chelsea voi ylipäätään kohdata vain kolme joukkuetta: Barcelonan, PSG:n tai Beşiktaşin. Barcelonan muiden vastustajien todennäköisyydet ovat alle 15 prosenttia. Varmaa on se, että Barça ei kohtaa Real Madridia, Sevillaa eikä Juventusta.

Lohkossaan toiseksi jäänyt Real Madrid välttää varmuudella oman maansa Barcelonan ja Sevillan. Kaikki muut vastustajat ovat mahdollisia. Realin todennäköisin vastustaja tulee nelikosta Manchester City, Manchester United, Liverpool ja Roma. Kaikkien näiden todennäköisyys on 18,3-18,9 prosenttia.

Kolmas La Liga -joukkue Sevilla välttää varmuudella Barcelonan, Real Madridin ja Liverpoolin. Sevillan todennäköisimmät vastustajat ovat aika lailla samaa luettavaa kuin Real Madridilla. Man City, Man United, Tottenham tai Roma arvotaan kukin Sevillan vastustajaksi 18,3-18,9 prosentin todennäköisyydellä.

MisterChip (Alexis)

@2010MisterChip
Aquí tenéis TODAS LAS PROBABILIDADES de TODOS LOS ENFRENTAMIENTOS que se pueden dar en el sorteo de 1/8 de UCL que se celebrará el lunes. Es el SORTEO MÁS CONDICIONADO EN LA HISTORIA del torneo: Chelsea sólo tiene 3 rivales posibles y un 44% de opciones de jugar contra el Barça.