Atlético Madridin taival Mestarien liigassa päättyi tiistaina, kun joukkue pelasi 1-1-tasapelin Chelsean vieraana lohkovaiheen viimeisessä ottelussa. Lohkon toisessa ottelussa AS Roma päihitti Karabahin 1-0 ja nappasi siten lohkon ykkössijan itselleen. Chelsea tipahti tuloksen myötä pykälää alemmaksi, mutta eteni jatkoon lohkokakkosena.

Karabah jäi lohkojumboksi kahdella pisteellä ja Atlético viimeistä edelliseksi seitsemällä pisteellä. Espanjalaiset onnistuivat lopulta voittamaan lohkovaiheessa vain yhden pelin.

Chelsea FC

@ChelseaFC
Chelsea team tonight: Courtois; Azpilicueta, Christensen, Cahill (c); Moses, Bakayoko, Kante, Fabregas, Zappacosta; Hazard, Morata. #CHEATL

Atlético de Madrid

@atletienglish
🏧👥 | STARTING LINEUP
Here’s our starting XI for tonight’s match!
🔴⚪🔴 Atleeeeeeeeeeeeeti!
#ChelseaAtleti #AúpaAtleti #UCL

Ensimmäinen jakso

Molemmista joukkueista näki, että he halusivat saada ottelun ensimmäisen maalin, ja hyökkäyksiä viuhui yleisöystävällisesti molempiin päihin. Fernando Torres oli viedä Atléticon johtoon jo viiden minuutin jälkeen, mutta hänen rangaistusalueelta lähtenyt laukauksensa blokattiin kulmapotkuksi.

Espanjalaisvieraat pyrkivät pysäyttämään Chelsean nopeat vastahyökkäykset hyvissä ajoin. Pelin ensimmäinen keltainen kortti nousi 16. minuutilla Atléticon Lucas Hernándezille, joka pysäytti keskikentällä vauhtiin päässeen Chelsea-tähti Eden Hazardin sääntöjen vastaisesti.

Chelsean vaarallisimmista paikoista vastasi Real Madridin entinen hyökkääjä Álvaro Morata, jolle vieraskannattajat vihelsivät ja buuasivat läpi ottelun. Morata pääsi yrittämään onneaan boksista ja sen ulkopuolelta, mutta ensimmäinen laukaus meni oikealta ohi ja toinen suuntautui suoraan kohti Atlético-vahti Jan Oblakia.

Ensimmäisen puoliskon edetessä Chelsea kävi röyhkeämmäksi ja Atléticon puolustus rakoili uhkaavasti. Kotijoukkue sai lähetettyä muutaman vaarallisen keskityksen rangaistusalueelle, mutta madridilaiset siivosivat pallot väljemmille vesille.

Chelsea-laituri Davide Zappacosta oli yllättää Oblakin 35. minuutilla, kun hän laukoi tulisen kudin puolustajan jalkojen välistä, mutta slovenialaisvahti onnistui venyttämään näppinsä vedon tielle ja ohjasi pallon päätyrajasta yli.

Atléticon kannattajilla nousi sydän kurkkuun, kun Chelsea-toppari Gary Cahill törmäsi juuri ennen taukoa kovalla vauhdilla Antoine Griezmanniin. Ranskalaiskärki Griezmann jäi hetkeksi pitelemään kasvojaan, mutta nousi pian pystyyn, ja myös Cahill selvisi tilanteesta ilman ruhjeita tai varoitusta.

Ensimmäisen jakson päätteeksi maalintekoyritykset olivat Chelsean hyväksi 6-4.

Toinen jakso

Atléticolla oli mahdollisuus siirtyä johtoon heti jälkimmäisen puoliskon alussa, kun joukkue sai vapaapotkun aivan Chelsean rangaistusalueen tuntumasta. Erikoistilannetta asettui ampumaan Griezmann. Hänen yrityksensä leijaili hienosti muurin yli, mutta belgialaisvahti Thibaut Courtois’lla oli helppo työ poimia keskelle suuntautunut laukaus.

Illan isännät tuntuivat saavan Atléticon vapaapotkusta lisää virtaa ja rupesivat vyöryttämään hyökkäyksiä kohti espanjalaisten maalia. Sekä vieraskannattajien piinaama Morata että toppari Andreas Christensen olivat lähellä viedä kotijoukkueen johtoon, mutta Atléticon alakerta sinnitteli.

Chelsean painostuksesta huolimatta verkko heiluikin pian heidän omassa päässään. Atlético-kärki Torres jatkoi 56. minuutilla kulmapotkun mestarillisesti päällään takatolpalle, josta Saúl Ñíguez puski sen vastustamattomasti verkkoon.

OptaJoe

@OptaJoe
390 - Saúl Ñíguez's goal was Atletico's first away from home in the Champions League in six and a half hours of football (390 minutes), since the Spaniard scored at Leicester in April. Call.

Maalin jälkeen paine siirtyi jälleen enimmäkseen Atléticon päähän, ja lopulta vieraiden johtoa kesti vain 20 minuuttia. Koko ottelun espanjalaisia piinannut Hazard sai pallon rangaistusalueen tuntumassa, ohitti yhden pelaajan ja laukoi. Veto kimpoili Atléticon epäonneksi puolustaja Stefan Savićin ja maalivahti Oblakin kautta verkkoon.

Chelsea-laituri Willianilla oli mahdollisuus viedä joukkueensa johtoon 82. minuutilla, kun Hazard tarjoili hänelle syötön pilkun kohdalle, mutta brassilaiturin laukaus nousi aivan liian korkealle.

Seuraava hyökkäys taas oli tuoda maalin vierailijoille, kun Atléticon vaihtomies Ángel Correa keskitti vaarallisesti Chelsean maalille, mutta pallo viuhui koko pelaajiston läpi.

Vierasjoukkueen viimeistä, todellista loppukiriä ei kuitenkaan ikinä nähty, ja joukkueet päätyivät 1-1-pistejakoon.