Gareth Balen loukkaantumiset. Siinä, jos missä on Real Madridin kannattajille tuttu murheenkryyni.

Kaikki tietävät walesilaisen olevan taitojensa, nopeutensa ja peliälynsä puolesta ensiluokkainen jalkapalloilija. Vahinko vain, että niitä taitoja päästään ihailemaan aivan liian harvoin, sillä niin usein Bale on loukkaantuneiden kirjoissa.

”Lasinilkkaisuuden” sanotaan joskus olevan jalkapalloilijoiden ominaisuus siinä missä vaikkapa kaksinkamppailuosaamisen tai syöttötaidonkin. On kyse sitten synnynnäisestä loukkaantumisalttiudesta, kehnosta lihashuollosta tai vain huonosta tuurista, fakta on, että Bale on saanut kärsiä vammoista enemmän kuin kohtuuttomasti.

Balen vammakierre ei kuitenkaan alkanut Madridissa, vaan mies oli lääkärien tuttu jo ennen taannoista ME-siirtoaan. AS:n selvityksen mukaan laitapelaaja oli Tottenhamissa jota kuinkin yhtä usein loukkaantuneena sivussa kuin Madridissakin.

28-vuotias Bale siirtyi Real Madridiin vuonna 2013. Sittemmin hän on kärsinyt 19 eri loukkaantumista, joista kaksi on sattunut tällä kaudella. Balen hankinnan jälkeen Real Madrid on pelannut 251 ottelua, ja näistä 160:ssä Bale on ollut pelikuntoinen. Loukkaantumiset ovat näin pitäneet Balen sivussa 36 prosentissa Realin otteluista.

Tilastot Tottenhamista ovat hyvin samankaltaiset. Kuuden Spurs-kautensa aikana Bale koki kaikkiaan 24 eri loukkaantumista (kolmea sairastumista ei ole laskettu mukaan). Tottenhamissa pelatessaan Bale oli sairaslistalla 38 prosentissa otteluista.

Balen loukkaantumisherkkyys ei siis ole lainkaan uusi asia. On silti paikallaan huomauttaa, että Tottenhamissa pahemmat loukkaantumiset osuivat Balen ensimmäisiin Spurs-kausiin ja viimeiset kaudet ennen Real-siirtoa olivat Balen osalta lähestulkoon täysiä.