Barcelona otti Mestarien liigan alkulohko D:n ykkössijan voittamalla viimeisellä kierroksella portugalilaisen Sporting Lissabonin lukemin 2-0. Lohkokakkoseksi sijoittui Juventus, joka voitti omassa ottelussaan kreikkalaisen Olympiakosin 2-0.

FC Barcelona

@FCBarcelona
👤 XI
📍 Camp Nou
⚽️ #BarçaSporting
🔵🔴 Força Barça!

Sporting CP

@SportingCP
São estes os Leões que vão rugir em Camp Nou! Força, equipa! #DiaDeSporting #BARSCP

Ensimmäinen jakso

Barcelonan päävalmentaja Ernesto Valverde oli antanut muutamalle avainpelaajalleen lepovuoron. Muun muassa ykköstähti Lionel Messi aloitti ottelun vaihtopenkiltä.

Katalonialaiset aloittivat pelin pirteästi ja hallitsivat kentän tapahtumia. Barcelona pääsi heti ottelun alkuvaiheilla vaarallisesti syvälle Sportingin puolustuspäähän, mutta ottelun ensimmäinen laukaus nähtiin vasta 12. minuutilla, kun isäntien Denis Suárez ampui pallon reippaasti yli maalin.

Barcelona valui hetki hetkeltä lähemmäs Sportingin maalia, ja johto-osuma leijaili ilmassa. Lyhyen ajan sisään kotiyleisöä kohahdutti ensin André Gomes, joka harhautti itselleen vetopaikan, mutta laukoi hieman ohi sekä hetkeä myöhemmin Luis Suárez, joka pääsi nokikkain Sporting-vahti Rui Patrícion kanssa, mutta laukoi lähietäisyydeltä suoraan veräjänvartijaa päin.

Sporting pääsi hiljalleen peliin paremmin mukaan, mutta joukkueen viimeiset ratkaisut ontuivat. Portugalilaisten potentiaaliset hyökkäykset päättyivät usein huonoon tai liian vaikeaan syöttöön.

Tauolle mentäessä maalintekoyritykset olivat 5-2 Barcelonan hyväksi.

Toinen jakso

Barcelona jatkoi toisella puoliskolla sitä, mihin se ensimmäisellä jäi, ja joukkue sai palkintonsa 59. minuutilla. Denis Suárez lähetti mainion kulmapotkun etutolpalle, josta Paco Alcácer jatkoi sen päällään takanurkkaan.

LALIGA English

@LaLigaEN
.@paco93alcacer adds to his 2017/18 goals tally 👇

#UCL ⚽️
#LaLiga ⚽️⚽️
#CopaDelRey ⚽️⚽️

Hetkeä myöhemmin Barça-luotsi Valverde lisäsi pökköä pesään ja vaihtoi Messin kentälle Aleix Vidalin tilalle.

Messin sisääntulosta huolimatta Sporting oli tasoittaa pelin tunnin kohdalla, kun hollantilaishyökkääjä Bas Dost pääsi yrittämään maalintekoa viidestä metristä. Hänen laukauksensa suuntautui kuitenkin liian keskelle ja Barcelonan maalia vartioinut Jasper Cillessen onnistui torjumaan reidellään.

Argentiinalaistähti Messi toi selkeästi lisää luovuutta ja nopeutta Barcelonan pelaamiseen. Hän rakenteli kotijoukkueen hyökkäyksiä ja hakeutui myös itse vetopaikoille.

Alcácer oli tuplata illan maalisaldonsa ennen varsinaisen peliajan päättymistä, kun Messi pelasi hänelle oivallisen läpisyötön rangaistusalueelle, mutta Sporting-puolustaja Cristiano Piccini heittäytyi hänen laukauksensa tielle ja ohjasi sen kulmapotkuksi.

Hetkeä myöhemmin Barcelona sai kuin saikin toisen maalinsa. Pirteästi pelannut Denis Suárez keskitti matalan keskityksen vieraiden maalille, josta Sportingin puolustaja ja entinen Barcelonan pelaaja Jérémy Mathieu ohjasi pelivälineen omaan verkkoonsa.

Mestarien liiga tiistaina

AS Roma-Karabah 1-0 (0-0)
1-0 Diego Perotti (53.)

Barcelona-Sporting 2-0 (0-0)
1-0 Paco Alcácer (59.)
2-0 Jérémy Mathieu Om (90+1.)

Bayern München-PSG 3-1 (2-0)
1-0 Robert Lewandowski (8.)
2-0 Corentin Tolisso (37.)
2-1 Kylian Mbappé (50.)
3-1 Corentin Tolisso (69.)

Benfica-Basel 0-2 (0-1)
0-1 Mohamed Elyounoussi (5.)
0-2 Dimitri Oberlin (65.)

Celtic-Anderlecht 0-1 (0-0)
Jozo Simunovic Om (62.)

Chelsea-Atlético Madrid 1-1 (0-0)
0-1 Saúl Niguez (56.)
1-1 Stefan Savić Om (75.)

Manchester United-TsSKA Moskova 2-1 (0-1)
0-1 Alan Dzagojev (45+1.)
1-1 Romelu Lukaku (65.)
2-1 Marcus Rashford (66.)

Olympiakos-Juventus 0-2 (0-1)
0-1 Juan Cuadrado (15.)
0-2 Federico Bernadeschi (90.)