Deportivo Alavés on palkannut uudeksi päävalmentajakseen Abelardo Fernándezin. Seura tiedotti asiasta verkkosivuillaan.

Abelardo on Alavésille jo neljäs päävalmentaja puolen vuoden sisään. Toukokuun lopussa Mauricio Pellegrino erosi siirtyäkseen Valioliigan Southamptoniin. Tilalle palkattiin Luis Zubeldía, joka sai potkut 17. syyskuuta. Korvaaja Gianni De Biasi kesti lauteilla reilut kaksi kuukautta, kunnes hänkin sai kenkää. Nyt Abelardo yrittää pysyä penkin takana kauden loppuun asti.

47-vuotias Abelardo on Alavésille tuttu mies reilun kymmenen vuoden takaa. Hän pelasi uransa viimeiset vuodet seurassa vuosina 2002-05. Sitä ennen mies edusti Barcelonaa ja kasvattajaseuraansa Sporting Gijónia.

Sportingissa alkoi Abelardon pelaaja- ja valmentajaura. Ensin juniorien ja reservien kanssa vuodet 2007-10, sitten miesten tasolle pienempiin seuroihin ja talvella 2012 takaisin Sportingiin. Seuran edustusjoukkuetta Abelardo valmensi vuosina 2014-17, kunnes sai potkut viime tammikuussa. Siitä asti mies on ollut työttömänä.

Abelardon urakka ei ole ihan helppo. 13 kierroksen jälkeen Alavés on La Ligassa viimeisenä. Joukkue on voittanut vain kaksi ottelua ja hävinnyt peräti 11. Putoamisviivan paremmalle puolelle on jo nyt matkaa kuusi pistettä.