Copa del Reyssä nähtiin poikkeuksellisen paljon yllätyksiä tiistaina ja keskiviikkona.

Málaga laulukuoroon. Real Sociedad laulukuoroon. Ja vielä Athletic Bilbaokin laulukuoroon. Fuenlabrada ei sentään pudottanut Real Madridia, mutta pakotti suuren ja mahtavan 2-2-tasapeliin Santiago Bernabéulle saapuneiden katsojien tyrmistykseksi. Upeita urotekoja alasarjajoukkueilta! Lopputulema ei vain välttämättä ole niin ruusuinen.

Kritisoin aiemmin syksyllä hyvin voimakkaasti koko Copa del Reytä (lue tekstini tästä). Kertaan pääpointit.

  • Kaikilla Espanjan seuroilla ei ole edes mahdollisuutta osallistua turnaukseen, vaan mukaan pääsevät vain parhaat.
  • Kolmannen sarjaportaan joukkueet arvotaan suoraan europeleissä mukana olevia – eli Espanjan parhaita – joukkueita vastaan.
  • Yllätykset on karsittu minimiin lisäksi kaksiosaisilla ottelupareilla.

Seison hyvin vahvasti sanojeni takana. Kyllä, nyt nähtiin kertaheitolla useita yllätyksiä. Hieno juttu. Mutta ei se poista sitä tosiasiaa, että turnauksen rakenne on jo tehty sellaiseksi, että se suosii isoja pienten kustannuksella.

[readmore from=mielipide]

Itse asiassa viime päivien yllätykset ovat – toki kärjistäen sanottuna – pahinta, mitä Copa del Reylle saattoi tapahtua. Viesti Copan järjestävälle Espanjan jalkapalloliitolle on selvä: yllätyksiähän tulee näinkin, joten ei ole mitään tarvetta muuttaa turnausmuotoa.

Tavallaan olisi ollut parempi, että pienet olisivat venyneet ensimmäisissä otteluissa urotekoihin, mutta toisissa osaotteluissa isot olisivat takoneet taululle kaksinumeroisia lukemia. Ehkä se olisi herättänyt Espanjan jalkapalloliiton muumiot ikuisesta unesta.

Nyt ei tarvitse herätä. Nyt toimistolla voidaan kääntää tyytyväisinä kylkeä. Yllätyksiä tuli juuri sopivasti. Keskushallinnon kannalta aina hankala Athletic Bilbao putosi, mutta rahasampo Real Madrid jatkaa. Bueno.

Jaakko Perttilä
Twitter: @JaakkoPerttila