Lionel Messi Barcelonan vaihtopenkillä? Tällainen ihme nähtiin keskiviikkona Mestarien liigassa, kun Barca-luotsi Ernesto Valverde päätti lepuuttaa ”Kirppua” ottelussa Juventusta vastaan, säästäen tämän voimia sunnuntain Valencia-peliin.

Koko ottelua ei Messi silti saanut huilata, vaan hänet otettiin kentälle toisella puoliajalla 34 minuutiksi. Joka tapauksessa penkkikomennus oli maestron kohdalla niin harvinainen juttu, että siitä kysyttiin häneltä erikseen Messin pokatessa perjantaina tuoreimman Kultaisen kenkänsä.

– Aina kun joudun vaihtopenkille, se häiritsee minua. En tykkää pelien seuraamisesta sivusta, vaan haluaisin aina auttaa joukkuetta kentällä, Messi kommentoi.

– Ymmärrän kuitenkin, että vuosi on pitkä. Päivä päivältä minun on pidettävä itsestäni parempaa huolta, koska jokainen kausi on entistä vaativampi.

Messi vaihdossa vain aniharvoin

Messin istuminen vaihtopenkillä on aidosti harvinainen näky. Transfermarktin tilastojen mukaan Messi istui edellisen kerran vaihdossa 26. huhtikuuta, kun Luis Enrique otti hänet vaihtoon 63. peliminuutilla Barcelonan johtaessa ottelua Osasunaa vastaan 4-1 (lopputulos 7-1).

Edellisen kerran Messi oli aloittanut ottelun vaihdossa 15.10.2016 Barcelonan pelatessa Deportivo La Coruñaa vastaan. Tuolloin penkityksen selitti pelituntuman puute, sillä Messi oli ollut ennen ottelua 3,5 viikkoa sivussa tositoimista lihasvamman takia.

Jos alasarjajoukkueita vastaan pelatut cup-ottelut jätetään huomiotta, oli terve ja täydessä tikissä ollut Messi ollut edellisen kerran sivussa Barcelonan avauskokoonpanosta yli kaksi vuotta sitten 15.9.2015. Tuolloin Messin penkityksen selitti maajoukkuekomennus ja perheen toisen pojan syntymä. Silloinkin Messi tosin otettiin kentälle tunnin pelin jälkeen, ratkaisemaan peli Atlético Madridia ottelun lopun maalillaan (lopputulos 2-1).

Argentiinan maajoukkueessa Messi on edellisen kerran aloittanut vaihdossa 15.6.2016 Copa Américan ottelussa Boliviaa vastaan. Tuossa pelissä Messi pelasi toisen puoliajan kokonaisuudessaan. Sen jälkeen Messi on pelannut kaikkiaan 13 maaottelua alusta loppuun kokonaan.

Mestarien liigassa vaihdossa istuminen todella harvinaista

Vielä harvinaisempaa Messin vaihtopenkillä istuminen on ollut Mestarien liigassa. Pelikunnossa ollessaan Messi oli ennen keskiviikkoa pelannut kaikki Barcelonan Mestarien liigan ottelut alusta loppuun marraskuusta 2014 lähtien. 21.10.2014 hän tuli vaihtoon 66 minuutin pelin jälkeen ottelussa Ajaxia vastaan.

Edellisen kerran Messi oli aloittanut Mestarien liiga -ottelun vaihdossa 10.4.2013 puolivälierien toisessa osaottelussa PSG:tä vastaan. Avausosan Messi oli jättänyt edellisellä viikolla kesken loukkaantumisen takia.

Tällä kaudella Messi on pelannut täydet 90-minuuttiset Barcelonan kaikissa 12 liigaottelussa, neljässä aiemmassa Mestarien liiga -ottelussa sekä molemmissa elokuun Supercup-otteluissa.