Valencia kohtaa sunnuntaina kotikentällään Barcelonan La Ligan kärkiottelussa. Seura päätti, että torstaina on oikea hetki hakea otteluun lisäbuustia julkaisemalla jatkosopimus, jonka Valencia ja joukkueen avainpelaaja Rodrigo Moreno olivat solmineet jo jokunen viikko sitten.

Jatkosopimus pitää 26-vuotiaan Rodrigon Valenciassa kesään 2022 saakka ja siinä on 120 miljoonan euron ulosostoklausuuli.

Brasilialaissyntyinen Rodrigo muutti Espanjaan teini-ikäisenä ja kypsyi Celta Vigon ja Real Madridin junioreissa. Lyhyen Boltonin visiitin jälkeen hän siirtyi Benficaan, josta Valencia osti miehen kesällä 2014 30 miljoonan euron siirtosummalla.

Rodrigo oli tuolloin yksi Valencian uuden pääomistajan Peter Limin ensimmäisistä hankinnoista. Nyt hän on reilun kolmen vuoden palvelusiällään jo Lepakoiden kolmanneksi pitkäikäisin pelaaja Dani Parejon ja José Luis Gayan jälkeen.

Valencian tämän kauden hurmoksessa Rodrigolla on ollut tärkeä rooli, sillä hän on tehnyt joukkueelleen jo seitsemän liigamaalia ja syöttänyt neljä muuta. Hyvät otteet poikivat miehelle kutsun uran toiseen A-maaotteluun Espanjan paidassa lokakuussa Albaniaa vastaan. Rodrigo teki ottelussa uransa ensimmäisen maaottelumaalin.