Sevilla ja Liverpool pelasivat Mestarien liigan lohkovaiheen viidennellä kierroksella 3-3-tasapelin. Pistejakoon päädyttiin erittäin dramaattisten vaiheiden jälkeen.

Ottelun kulku

Liverpool oli ensimmäisellä puolituntisella murskaava. Roberto Firmino vei joukkueensa 1-0-johtoon jo ottelun toisella minuutilla kulmapotkun seurauksena.

Tämän jälkeen Sevilla onnistui luomaan muutaman vaarallisen maalintekopaikan, mutta Loris Karius kesti maalipuiden avustuksella. Näiden tilanteiden jälkeen Liverpool käytti jälleen kulmapotkunsa hyväksi. Tällä kertaa maalintekijänä oli Sadio Mané.

30 peliminuutin kohdalla ilmassa oli jo ratkaisun makua. Vaarallinen vastahyökkäys päättyi Sergio Ricon torjuntaan, mutta paluupallo tuli suoraan Firminolle, jolla oli helppo työ laittaa lukemiksi 3-0.

Toinen puoliaika

Sevilla ei luovuttanut vaikka oli jo kolmen maalin takaa-ajossa. Ensimmäisen palkinnon se sai 51. minuutin kohdalla, kun Wissam Ben Yedder puski Ever Banegan vapaapotkusta 3-1-kavennuksen.

Tunnin kohdalla eroa olikin enää yksi maali. Entinen Sevilla-pelaaja Alberto Moreno kaatoi Ben Yedderin rangaistuspotkun arvoisesti ja ranskalainen itse käytti mahdollisuutensa hyväksi laukomalla pallon varmasti vasempaan alakulmaan.

OptaJose

@OptaJose
8 - Wissam Ben Yedder is now the all-time goalscorer for Sevilla in #UCL, surpassing Frédéric Kanouté (7). Stellar.

3-2-tilanteessa mentiinkin aivan ottelun viimeisille hetkille asti. Lopulta Sevilla kruunasi hienon nousunsa lisäajan kolmannella minuutilla.

Tasoitus syntyi ottelun teeman mukaisesti erikoistilanteesta. Liverpool ei saanut purettua Pablo Sarabian kulmapotkua ja Guido Pizzarro löysi maalin edessä olleen ruuhkan keskeltä pallolle polun, joka johti verkon perukoille. Lukemat 3-3 ja sensaatiomainen nousu oli valmis.

Tasapeli takaa Sevillalle erinomaiset mahdollisuudet jatkopaikan suhteen. Se kohtaa viimeisellä kierroksella lohkojumbo Mariborin, jolla ei ole enää mitään panosta ottelussa. Voitto riittää espanjalaisseuralle varmaan jatkopaikkaan, mutta vähempikin voi riittää.