Mestarien liigan lohkovaiheen viides kierros saadaan tänään pakettiin.

Eilen La Liga -seuroista tulessa olivat Real Madrid ja Sevilla. Tänään tositoimiin pääsevät Barcelona ja Atlético Madrid.

Jatkuuko Barcelonan huima vire?

Illan huippukamppailuna nähdään Juventuksen ja Barcelonan välinen vääntö. Lohkovoitto voi hyvinkin ratketa tänään. Barça johtaa neljän kierroksen jälkeen D-lohkoa kymmenen pisteen potilla. Juventuksella on kolme ja Sporting Lissabonilla kuusi pistettä vähemmän.

Barcelona voitti kauden ensimmäisen kohtaamisen Juvea vastaan peräti 3-0, joten katalaanit ovat todella vahvoilla. Tasapelikin tänään riittäisi varmistamaan lohkon ykköspaikan.

Vähintään tasapelin saavuttaminen ei olisi Barcelonalta suuren suuri yllätys, kun nykyvire huomioidaan. Barça ei ole hävinnyt koko kauden aikana yhtään ottelua, jos kauden alla pelattua Espanjan Supercopaa ei oteta huomioon. Putken aikana joukkue on voittanut 15 kertaa ja pelannut kahdesti tasan.

Juvekin hävisi maansa supercupin, mutta sittemmin Vanha rouva on hävinnyt muutaman muunkin pelin. Tuorein tappio tuli viime viikonloppuna Sampdoriaa vastaan.

Kokoonpanoista tiedetään sen verran, että Juventus pääsee peliin käytännössä parhaalla miehistöllään. Barcelonalla sen sijaan on paljon poissaoloja (Ousmane Dembélé, André Gomes, Javier Mascherano, Rafinha, Sergi Roberto, Arda Turan), mutta poissaolot eivät merkittävästi vaikuta joukkueen iskukykyyn.

Atléticolla pakkovoiton paikka

Viime vuosina on harvoin nähty tällaista tilannetta. Atléticolla on neljän kierroksen jälkeen kasassa murheelliset kolme pistettä. Joukkue on kyennyt tekemään vain kaksi maalia. Suoritus on suorastaan surkea, kun otetaan huomioon että otteluista kaksi on pelattu Karabahia vastaan.

Nyt Atletin on pakko voittaa kaksi viimeistä otteluaan ja lisäksi toivottava apua muilta. Tänään joukkue isännöi AS Romaa ja päätöskierroksella Atlético matkaa Chelsean vieraaksi. Ei siis ihan helppo loppuohjelma, mutta yrittänyttä ei laiteta.

Pelaajapuolella Atletilta puuttuu pari tärkeää lenkkiä puolustuksesta: Sime Vrsaljko ja Stefan Savić. José Giménez ja Juanfran paikkaavat, joten ei siinä suurta hätää.

Atléticon ja Roman kauden ensimmäinen kohtaaminen päättyi maalittomaan tasapeliin. Vähämaalista kamppailua sopii odottaa tänäänkin. Atlético on tehnyt kaksi maalia yhdessä ottelussa viimeksi syyskuussa. Eikä se ole elokuun jälkeen päästänytkään yhtä maalia enempää yhdessä ottelussa kuin vain kerran.

Mestarien liiga keskiviikkona

TsSKA Moskova-Benfica klo 19 (Viasat Urheilu HD, Viaplay)
Karabah-Chelsea klo 19 (Viasat Jalkapallo HD, Viaplay
Anderlecht-Bayern München klo 21.45 (Viaplay)
Atlético Madrid-AS Roma klo 21.45 (Viasat Urheilu HD, Viaplay)
Basel-Manchester United klo 21.45 (Viasat Fotboll HD, Viaplay)
Juventus-Barcelona klo 21.45 (Viasat Jalkapallo HD, Viaplay)
PSG-Celtic klo 21.45 (Viaplay)
Sporting Lissabon-Olympiakos klo 21.45 (Viaplay)