Atlético Madrid nappasi keskiviikkona 2-0-kotivoiton AS Romasta Mestarien liigan lohkovaiheen viidennen kierroksen ottelussa. Pakkovoiton edessä ollut Atlético on nyt viimeiselle kierrokselle lähdettäessä kahden pisteen päässä Romasta, joka majailee C-lohkon kakkossijalla.

Madridilaisjoukkue kohtaa viimeisessä lohkovaiheen ottelussa (5. joulukuuta) jatkopaikkansa jo varmistaneen Chelsean. AS Roma saa päätöskierroksella kotikentällä vastaansa lohkojumbo Karabahin.

Ensimmäinen jakso

Molemmat joukkueet pääsivät heti ottelun alkuvaiheilla potentiaalisille maalipaikoille, mutta maalivahtien ei tarvinnut venyä paraatitorjuntoihin.

Atléticon vaarallisimmat tilanteet syntyivät erikoistilanteista ja keskityksistä, mutta viimeisessä, ratkaisevassa syötössä oli usein parannettavaa. Italialaisjoukkue pyrki minimoimaan Atléticon etenemisen pitämällä valtaosan pelaajistostaan oman rangaistusalueensa tuntumassa kotijoukkueen hallitessa palloa. Atléticon vastahyökkäykset pyrittiin pysäyttämään nopeasti ja tarvittaessa ”sääntöjä soveltaen”.

Roman hyökkäykset kulkivat avausjaksolla lähes poikkeuksetta vasemman laidan kautta, jossa Diego Perotti ja Aleksandr Kolarov tuottivat vaikeuksia Atléticon oikeana laitapuolustajana toimineelle Thomas Parteylle. Vierasjoukkueen ykköshyökkääjä Edin Džeko jäi kuitenkin avausjaksolla tyystin ilman tarjoilua.

Atlético sai kertaalleen toimitettua pallon maaliin, kun peliä oli takana 40 minuuttia. Roman keskikenttäpelaaja Radja Nainggolanin purkuyritys pysähtyi Augusto Fernándeziin, joka laukoi pallon komealla laukauksella verkkoon, mutta erotuomari katsoi Fernándezin syyllistyneen käsivirheeseen, eikä maalia siten hyväksytty.

Tauolle mentäessä maalintekoyritykset olivat isäntäjoukkue Atlético Madridin hyväksi 7-4.

Toinen jakso

Jälkimmäinen puolisko käynnistyi vauhdikkaasti, ja molempien puolustuspeli rakoili. Entistä suoraviivaisemmin ja aggressiivisemmin edennyt Atlético sai pelivälineen ajoittain syvälle Roman rangaistusalueelle, mutta viimeiset ratkaisut jäivät vaillinaisiksi.

Kotijoukkueen päävalmentaja Diego Simeone marssitti 57. minuutilla lisää tulivoimaa kentälle, kun hän vaihtoi Angel Correan Fernándezin tilalle.

Atléticon ensimmäinen varoitus nähtiin tunnin pelin jälkeen, kun Filipe Luís pysäytti Perottin etenemisen sääntöjen vastaisesti.

Roma-luotsi Eusebio Di Francesco suoritti hetkeä myöhemmin ensimmäisen vaihtonsa, kun Lorenzo Pellegrini teki tilaa Kevin Strootmanille. Välittömästi vaihdon jälkeen Roman puolustaja Bruno Peres otti vieraiden toisen varoituksen.

Simeone reagoi Roman vaihtoon laittamalla Gabin Koken tilalle.

Pelaajamuutokset tuntuivat sekoittavan hetkellisesti molempien joukkueiden tekemistä, sillä tilanteita syntyi lyhyellä aikavälillä molempiin päihin. Nainggolanin keskitys suuntautuikin yllättäen tolppaan, mutta pallo kimposi Atléticon onneksi pois maalilta. Seuraava tilanne nähtiinkin toisessa päässä, jossa Fernando Torresin laukaus viuhui tolpan ohi.

Simeone teki 67. minuutilla viimeisen vaihtonsa laittamalla Kevin Gameiron Yannick Carrascon tilalle.

Atlético de Madrid

@Atleti
⏱ 69' | 1-0 | ⚽😮 ¡GOLAAAAAAAAAZZZZZOOOOOOO de @AntoGriezmann!
#AtletiRoma #AúpaAtleti #UCL

Atlético siirtyi maalin karkumatkalle, kun peliä oli jäljellä reilut 20 minuuttia. Simeonen vaihtomiehet olivat pahanteossa, kun Correa ryntäsi Gabin pystysyötön perään ja keskitti sen vaikeasta asennosta päätyrajalta takatolpalle. Keskitystä seurasi vielä hienompi suoritus, kun Antoine Griezmann taituroi pallon saksipotkulla verkkoon.

Griezmannin edellisestä maalista seuratasolla oli ehtinyt vierähtää jo 800 minuuttia. Hänen edellinen osumansa syntyi 27. syyskuuta 1-2-tappiossa Chelseaa vastaan.

Di Francesco reagoi takaiskuun laittamalla lisää hyökkäysvoimaa viheriölle, ja Gersonin paikan otti Grégoire Defrel. Kymmenisen minuuttia myöhemmin myös Roma oli tehnyt viimeisen vaihtonsa, kun Stephan El Shaarawy korvasi kentällä Maxime Gonalonsin.

AS Roma joutui pelaamaan ottelun viimeiset minuutit miehen vajaalla, kun Peres otti toisen varoituksensa. Brassipuolustaja taklasi maanmiestään Luisia jalkapohjat edellä, ja erotuomari määräsi Peresin suihkuun.

@Atleti
⏱ 85' | 2-0 | ⚽ ¡GOOOOOOOL de @kevingameiro9! ¡Kevin hace el segundo!

Vajaamiehinen italialaisjoukkue joutui 85. minuutilla jo kahden maalin takaa-ajomatkalle, kun Kevin Gameiro pyssytti Atléticolle toisen osuman. Griezmann oli isossa osassa myös 2-0-maalissa, sillä hän tarjoili mainion läpisyötön Gameirolle, joka ohitti maalivahdin ja viimeisteli tyhjiin.