Valenciassa voidaan ainakin tällä hetkellä huokaista helpotuksesta. Simone Zaza ei nimittäin ole joutumassa ihan vielä leikkauspöydälle.

Zaza kärsii polvivammasta. Tarkemmin sanottuna hänen nivelkierukkansa on osittain repeytynyt. Loukkaantumisen vuoksi Zaza joutui jättämään väliin Italian suureen suruun johtaneet jatkokarsintaottelut Ruotsia vastaan. Hyökkääjä ei pelannut myöskään viime viikonlopun La Liga -ottelussa.

– Simonen polven nivelkierukka on ollut jo pitkään osittain revennyt. Se tekee kipeää, mutta tällä hetkellä hän on ok. Jossain vaiheessa hänen on mentävä leikkaukseen. Vamma ei parane levolla, Valencian päävalmentaja Marcelino sanoi El Desmarquen mukaan.

Desmarquen saamien tietojen mukaan seuran lääkintähenkilöstö on konsultoinut asiaa Zazalta itseltään. Ainakaan tällä hetkellä vamma ei estä miestä harjoittelemasta, joten leikkausta ei vielä tehdä. Jos vamma ei nykyisestä pahene, leikkausta todennäköisesti lykätään ensi kesälle.

Valencia on pelannut sensaatiomaisen alkukauden, ja Zaza on ollut yksi menestyksen arkkitehdeistä. 26-vuotias hyökkääjä on iskenyt pelaamassaan 11 ottelussa komeat yhdeksän maalia, millä irtoaa La Ligan maalipörssin toinen sija.

12 kierroksen jälkeen Valencia on La Ligassa edelleen tappioton joukkue. Samaan ovat pystyneet vain Barcelona ja Atlético Madrid. Valencia on tällä hetkellä sarjassa toisena, neljä pistettä Barcelonaa perässä. Ero Real Madridiin ja Atléticoon on jo kuusi pistettä. Ensi viikonloppuna Valencia joutuu kovaan testiin, kun vieraaksi saapuu Barcelona.