Kun Barcelona tiedotti viime kesänä hankkineensa brasilialaisen Paulinhon Kiinan pääsarjasta, moni jalkapallon ystävä hämmästyi tai peräti järkyttyi. ”Valioliigafloppi”, ”jäähdyttelijä”, ”ylihintainen brassi”, sanottiin. Tai ”metritavaraa”, kuten omalla sivustollamme analysoitiin.

Toimituksessamme myönnettiin jo syyskuussa, että ehkä ensiarviot Paulinhosta olivat kuitenkin liian hätäisiä. Brasilian maajoukkuemies otti nopeasti paikkansa Barcelonan kokoonpanosta, oli terävänä tärkeillä hetkillä eikä häpeillyt itseään lainkaan. Barcelonan seurajohto taisi sittenkin tietää, mitä teki.

Nyt on päästy jo marraskuulle, ja Paulinhoa voi edelleen pitää onnistuneena hankintana. Lauantaina hän teki Leganésin verkkoon La Liga -kauden neljännen maalinsa. Ja tehotahti on ollut edelleen huimaa, vaikkei Paulinhoa edes hankittu maaleja tekemään.

Kun sarjaa on pelattu 12 kierrosta, on Paulinho ollut kentällä kaikissa mahdollisissa otteluissa. Avauskierrokselle hän ei vielä saanut pelilupaa. 90-minuuttisia on plakkarissa kuitenkin vain kaksi, ja peliminuutteja yhteensä 410.

410 minuuttissa Paulinho on siis tehnyt neljä maalia (ja antanut yhden maalisyötön), eli maalin jokaista 103 minuuttia kohti.

Neljä tehtyä maalia on samalla yhtä paljon kuin Barcelonan verivihollisen Real Madridin koko maineikas BBC-trio eli Karim Benzema, Gareth Bale ja Cristiano Ronaldo on tehnyt yhteensä. Toki miehistä kaikki ovat olleet sivussa jossain vaiheessa kautta eri syistä, mutta silti BBC:lle on tilastoitu La Ligassa yhteensä jo 1672 peliminuuttia. Ja BBC:n tehtävä nimenomaan on maalinteko.

OptaJose

@OptaJose
4 - Paulinho has scored as many goals as BBC (Bale, Benzema Cristiano) in La Liga this season (4). Signing

Kuriositeettina voitakoon mainita, että Transfermarktilla Benzeman, Balen ja Ronaldon yhteenlasketut siirtomarkkina-arvot ovat 240 miljoonaa euroa, kun Paulinhon arvo puolestaan on 20 miljoonaa euroa. Vaikka ”metritavarasta” maksettiinkin tuplasumma tuohon verrattuna, ovat floppeja olleet alkukaudella ihan muut pelaajat.