Athletib Bilbaon maalivahti Kepa Arrizabalagaa on huhuttu viime aikoina useisiin suurseuroihin. Ylivoimaisesti eniten otsikoissa on ollut Real Madrid, mutta muun muassa myös Juventuksen on mainittu olevan kiinnostunut 23-vuotiaasta torjujasta.

Tilanteesta erityisen mielenkiintoisen tekee se, että Kepan sopimus nykyisen seuransa kanssa on päättymässä tähän kauteen. On siis huhuttu, että Athletic Bilbaon täytyy joko luopua hänestä alennettuun hintaan tammikuussa tai päästää ilmaiseksi menemään kesällä 2018, jos jatkosopimusneuvottelut eivät etene.

Nyt näihin neuvotteluihin on kuitenkin baskilähde ETB:n mukaan tullut käänne, sillä Bilbaon kerrotaan suostuneen Kepan sopimusta koskeviin vaatimuksiin.

Eniten ongelmia on lähteen mukaan aiheuttanut Espanjassa pakollinen ulosostopykälä. Seura olisi tahtonut, että tuoksi summaksi olisi kirjattu 80 miljoonaa euroa, mutta Kepan ja hänen edustajien mielestä summa on liian suuri.

Nyt ongelmaan ollaan saamassa ratkaisu, sillä Bilbao on valmis alentamaan ulosostopykälää joko 40 tai 50 miljoonaan euroon.

Uusi sopimus ei tietenkään takaisi sitä, että Kepa olisi ensi kaudellakin Bilbaon ykkösmaalivahti, mutta se varmistaisi, että seura saisi hänestä kohtuullisen korvauksen.