Pepen meriittilista on komea. Euroopan mestaruus, kolme Mestarien liigan voittoa, kolme La Liga -pyttyä ja niin edelleen. Jos asiat olisivat menneet hieman toisin, suuri yleisö ei tietäisi Pepeä lainkaan.

Ajassa on mentävä noin 20 vuotta taaksepäin. Tuohon aikaan Pepe oli 13-14-vuotias ja hän pelasi vielä Brasiliassa.

Pepen Corinthians-AL pelasi Copa São Paulossa ja joukkue oli tappiolla. Vastustajan maalivahti pelasi aikaa ja Pepe kirmasi paikalle.

– Maalivahti piti maalin jälkeen palloa käsissään ja pelasi aikaa. Pepe meni hakemaan palloa maalivahdilta. Kun hän teki niin, vastustaja tönäisi hänet maahan. Pepellä oli lyhyt pinna ja hän löi tönäisijää nyrkillä kasvoihin, Pepen isä Anael Ferreira muisteli Globoesporten haastattelussa.

Tapaus ei jäänyt ihan siihen.

”Silloin me muistimme”

Ferreira kertoo, miten Brasilian lehdistössä toiminut vaikutusvaltainen henkilö halusi päättää Pepen orastavan uran siihen paikkaan.

– Hän vaati, että Pepe suljetaan jalkapallosta. Poika oli 13- tai 14-vuotias. Hän todella vaati sitä.

– Kun Pepe pääsi Real Madridiin, hän pyysi haastattelua Pepeltä. Silloin me muistimme, mitä hän oli aiemmin tehnyt. Hän olisi voinut päättää pojan uran. Luojan kiitos niin ei tapahtunut.

Vaihtoehto b: ura taksikuskina

Ferreiran mukaan Pepe otti koko tapauksen raskaasti. Ilman perheensä tukea nuorukainen olisi todennäköisesti lopettanut jalkapallon pelaamisen. Silloin kävi kuulemma jo mielessä vaihtoehto b – taksikuskin ura.

– Jalkapallo oli tuohon aikaa hyvin vaikeaa. En halunnut nähdä poikani uran päättyvän siihen. Sanoin hänelle: ”Mennään jalkapallon suhteen niin pitkälle kuin mahdollista. Jos se ei onnistu, älä huoli, myymme automme ja ostamme sinulle taksin, jota voit ajaa.”

– Taksikuskin ammatti olisi ollut vaihtoehto, jos hän ei olisi päässyt jalkapallossa eteenpäin.

Pepellä on sittemminkin ollut ajoittain haasteita hillitä itseään kentällä. Ehkä parhaiten muistetaan raivokohtaukset El Clásicoissa ja Getafe-kapteeni Francisco Casqueron potkiminen, kun tämä makasi maassa. Viime vuosina ongelmia ei ole enää juuri ollut. Viiteen vuoteen Pepe ei ole punaista korttia joutunut katsomaan.