Athletic Bilbao ja Aritz Aduriz ovat solmineet jatkosopimuksen. Uusi sopimus ulottuu kesään 2019. Seura tiedotti asiasta verkkosivuillaan.

Tiedotteen mukaan uuden sopimuksen ulosostohinta on 40 miljoonaa euroa. Sitä tuskin missään vaiheessa aktivoidaan.

Athletic Club

@AthleticClub
El Athletic Club y el jugador Aritz Aduriz han hecho efectivo el acuerdo por el que el jugador seguirá ligado a la disciplina rojiblanca hasta el 30 de junio de 2019. La cláusula de rescisión será de 40 millones de euros. #athletic

36-vuotias Aduriz on ehdottomasti yksi La Liga -historian legendaarisimpia hyökkääjiä. Miehen urasta on tehnyt huikean se, miten kehitystä on tapahtunut vanhemmalla iällä.

Athleticin kasvatti oli onnistunut iskemään parhaalla kaudellaan 12 maalia, kunnes hän palasi baskiseuraan kesällä 2012. Siitä alkoi melkoinen nousu. Heti ensimmäisellä kaudella 14 liigamaalia, sitten 16, 18 ja toissa kaudella jo 20. Viime kaudella tuli hieman pudotusta, mutta edelleen Aduriz ylsi 16 maalin La Liga -kauteen, 36-vuotiaana.

Tällä kaudella Aduriz on iskenyt neljä maalia La Ligassa ja viisi Eurooppa-liigassa. Yhä edelleen mies on 13 liigamaalin tahdissa, vaikka helmikuussa ikää tulee jo 37 vuotta. Jos ja kun Aduriz pelaa tuoreen sopimuksensa loppuun, hän on kontrahdin päättyessä 38-vuotias.

Aduriz on iskenyt urallaan 154 maalia Athleticille. Sillä irtoaa seuran kaikkien aikojen maalitilastossa viides sija. Nelospaikkaankin on matkaa enää kuusi maalia.

La Ligassa Aduriz on osunut tasan 150 kertaa. Espanjan pääsarjassa vain 18 pelaajaa on historian aikana yltänyt kovempaan saldoon. Hyvä tavoite voisi olla 15:n joukkoon murtautuminen. Tällä hetkellä 15. sijaa pitää hallussaan Samuel Eto’o, joka osui urallaan La Ligassa 162 kertaa.