Real Madrid on ollut syyskaudella La Ligassa seuralle epätavallisen ongelman edessä. Viimeistelytaitojen puuttumisesta.

11 kierroksen jälkeen Real on tehnyt vasta 22 maalia. Määrä on yhdessä Celta Vigon kanssa vasta La Ligan neljänneksi suurin.

Cristiano Ronaldon, Karim Benzeman ja Gareth Balen tähdittämässä ryhmityksessä moinen puute kuulostaa uskomattomalta. Kolmikosta jokaisen kausi on ollut rikkonainen.

Ronaldo istui ensimmäiset kierrokset pelikiellossa. Benzema missasi muutaman pelin syyskuussa loukkaantumisen myötä. Bale on ollut sivussa syyskuun lopusta saakka.

Puhtaiden kärkipelaajien suhteen Benzeman lisäksi vaihtoehtoja ei juuri ole. Toisin kuin viime kaudella, nyt takana on varalla vain toistaiseksi yhden kerran avauksessa nähty Borja Mayoral.

Tehokkaita nimiä myytiin pois

Kesällä Madridista pois myytiin niin Lyoniin päätynyt Mariano kuin Chelseassa nyt loistava Álvaro Morata. Verrataanpa kaksikon alkukauden tehoja Benzemaan ja Ronaldoon.

Realissa hukatuksi lupaukseksi leimattu Mariano on tulittanut Ranskan liigassa 12 otteluun jo yhdeksän maalia. 24-vuotias hyökkääjä on siis osunut jokaiseen 90-minuuttiseen 0,9 kertaa.

[readmore from=Real Madrid]

Entäpä Morata? Seitsemän maalia kymmeneen peliin niinikään 0,9 osuman ottelukeskiarvolla.

Benzemalla ja Ronaldolla on molemmilla toistaiseksi sarjapeleissä vain yksi maali tehtynä, kummankin pelattua seitsemän ottelua. Maalintekokeskiarvot jäävät molemmilla sinne 0,1-0,2:n tienoille.

Paremmalla viimeistelytehokkuudella Madridissa oltaisiin voitu mahdollisesti välttää niukat tappiot Gironalle ja Real Betisille tai pistemenetys Levantea vastaan. Nyt Barcelona on karannut tässä vaiheessa kautta jo kahdeksan pistettä karkuun ja mestaruuden uusiminen tulee olemaan hyvin vaikeaa.

Realin seuraava mahdollisuus korjata hyökkääjätilannettaan on tammikuun siirtoikkunassa. Huhuissa on liikkunut muun muassa Tottenhamin maalipyssy Harry Kane, jonka hintalappu tosin voi osoittautua talven ikkunassa liian korkeaksi.

Jokin ratkaisu on tehtävä. Ehkäpä tuttu BBC-trio (Benzema, Bale, Ronaldo) on nyt aika rikkoa.

Joni Ahokas
Twitter: AhokasJoni


Seuraa meitä myös Facebookissa ja Twitterissä. Facebookissa käydään kovimmat jälkipuinnit ja Twitteristä tavoitat kaikki uutisemme reaaliajassa!