Viime torstaina 27 vuotta täyttänyt Vitolo valittiin jälleen Espanjan maajoukkueeseen marraskuun maaotteluihin. Vasen laitalinkki haaveilee tosissaan paikasta myös ensi kesän MM-joukkueeseen.

MM-unelmaa ajatellen on elintärkeää, että Vitolo saa kauden mittaan peliminuutteja. Siksi hän palasikin syyskauden ajaksi kotikonnuilleen Kanariansaarille ennen kuin muutto siirtokiellosta vapautuvaan Atlético Madridiin tammikuussa toteutuu.

Vitolon kasvattajaseura on Las Palmas, mutta tähti hänestä tuli Sevillassa, jossa mies pelasi vuosina 2013-2017. Vitolon lähtö Sevillasta oli riitaisa, sillä jatkosopimuksesta oli jo suullisesti päästy sopuun. Atlético kuitenkin nappasi miehen viisivuotisella sopimuksella, mutta ei saanut peluuttaa häntä vielä syyskauden aikana.

Vitoloa syytetty asennevaikeuksista

Kotiseurassaan Vitololta odotettiin enemmän, mutta tahtia ovat haitanneet kaksi loukkaantumista, joiden takia kolme ottelua on jäänyt väliin. Ne puheet, joiden mukaan Vitolo löysäilee ja siirtyi Las Palmasiin vain pitääkseen itsensä kunnossa Atléticoa varten, ottavat miestä tosissaan päähän.

– Jos olisin tullut Las Palmasiin vain pysyäkseni kunnossa, en pelaisi otteluissa. Minulla on ollut huonoa tuuria kahden loukkaantumisen kanssa. Niiden takia en ole pysynyt siinä fyysisessä kunnossa kuin haluaisin.

– Tulin Las Palmasiin auttaakseni joukkuetta ja toivon sydämeni pohjasta, että voisin muuttaa toista väittävien kannattajien mielipiteet minusta. Teen sen eteen kovasti töitä, Vitolo sanoo Marcan haastattelussa.

20. syyskuuta Las Palmasin vieraillessa Sevillan kotikentällä Sánchez Pizjuánilla Vitolo sai kotiyleisöltä jäätävän vihamielisen vastaanoton. Kaunaa pelaaja itse ei kuitenkaan kanna.

– Osasin odottaa sellaista vastaanottoa. Täytyy muistaa, että sellaisetkin asiat kuuluvat jalkapalloon.

– Minä en kanna Sevillan kannattajille minkäänlaista kaunaa, päinvastoin. Kiitän seuraa ja kannattajia siitä, miten he minua kohtelivat. Lapseni ovat sevillalaisia ja minä vietin siellä parhaat hetkeni jalkapalloilijana.

”Haluan vastata Lopeteguin huutoon”

Kunnioituksesta Las Palmasia kohtaan Vitolo ei kommentoi Atlético Madridin vaikeuksia Mestarien liigassa. Hän kuitenkin kertoo, että maajoukkueluotsi Julen Lopeteguilla oli oma roolinsa lainasiirrossa Las Palmasiin.

– Lopetegui sanoi minulle, että jos tekisin sopimuksen Atléticoon, minun pitäisi etsiä jostain lainaseura. Kun Las Palmas ilmoitti kiinnostuksestaan, en empinyt hetkeäkään. Maajoukkuevalmentaja on auttanut minua paljon ja on jälleen osoittanut luottavansa minuun. Nyt minun täytyy vastata huutoon, koska MM-kisoissa pelaaminen on unelmani.

Lopuksi Vitololta kysyttiin mielipidettä Cristiano Ronaldon alavireeseen ja maalintekovaikeuksiin La Ligassa.

– Kun mietitään Cristiano Ronaldon uransa aikana tekemää maalimäärää, puheet hänen kriisistään kuulostavat vitsiltä. Hän on mahtava pelaaja, hän voitti juuri The Best -palkinnon ja tiedämme, mihin hän pystyy. Hän ei ole tehnyt La Ligassa paljoakaan maaleja, mutta hän voi alkaa tehdä niitä hetkenä minä hyvänsä.


Seuraa meitä myös Facebookissa ja Twitterissä. Facebookissa käydään kovimmat jälkipuinnit ja Twitteristä tavoitat kaikki uutisemme reaaliajassa!