Athletic sai taistella toden teolla ruotsalaisen Östersundsin kanssa San Mamésilla Eurooppa-liigan lohkovaiheen neljännellä kierroksella. Isännät voittivat ottelun lopulta luvuin 1-0.

Baskien voittomaalista vastasi – kukas muukaan kuin – Aritz Aduriz toisen jakson puolivälissä komealla puskullaan. Athletic jatkaa voittonsa ansiosta lohkon kolmantena sensaatiomaisesti ykköstilaa pitävän Östersundsin ja Zoryan takana. Athleticin on voitettava ainakin toinen jäljellä olevista otteluistaan, jotta pudotuspelipaikka on mahdollinen.

Villarreal jatkoi komeaa lohkovaihettaan voittamalla Slavia Prahan vieraissa luvuin 2-0. Loistovireeseen äitynyt Carlos Bacca vastasi Villarrealin avausmaalista ja isäntien Simon Deli ohjasi epäonnekseen pallon omaan maaliin minuutti ennen päätösvihellystä. Villarreal johtaa lohkoa kahdeksalla pisteellään.

Illan komein espanjalaisnäytös nähtiin Real Sociedadilta. Eusebion miehistö kaatoi komeasti Vardarin Anoetalla luvuin 3-0. Ylivoimaisen esityksen maalintekijöinä toimivat Juanmi, Alberto de la Bella ja Jon Bautista. Real Sociedad nousi voittonsa myötä lohkossa pisteen päähän ykkösenä olevasta Zenitistä. Baskit ovat jo käytännössä jatkossa, ellei lohkon kahdessa viimeisessä ottelussa tapahdu hyvin kummallisia asioita.