La Ligassa saatiin tänään sensaatiotulos, kun sarjanousija Girona kukisti puolustavan mestarin Real Madridin maalein 2-1 (raportti). Ottelu oli ensimmäinen virallinen kohtaaminen seurojen välillä, joten piskuinen katalaaniseura otti samalla tilastoissa jättiläisestä yliotteen.

Se, että Real Madrid häviää historiansa ensimmäistä pääsarjakautta pelaavalle seuralle joukkueiden ensimmäisessä kohtaamisessa, on myös äärimmäisen harvinainen juttu. Viimeksi näin kävi 27 kautta sitten, kun Real Burgos kaatoi Madridin samoin 2-1 -numeroin.

Sen jälkeen Real Madrid oli päihittänyt debyyttikauttaan pelanneet Albaceten, Compostelan, Villarrealin, Numancian, Getafen, Xerezin, Eibarin ja Leganésin, ja pelannut Méridan ja Extremaduran kanssa tasan.

Sunnuntainen tappio venytti Madridin eron sarjakärki Barcelonaan jo kahdeksaan pisteeseen. Toisin sanoen mestaruus ei ole enää ”Los Blancosin” omissa käsissä. Eivätkä tilastot lupaa Realin faneille hyvää. Vielä koskaan Real Madrid ei ole Espanjan liigamestaruutta voittanut, jos se on ollut jossain vaiheessa kautta vähintään kahdeksan pistettä sarjakärkeä perässä.

MisterChip (English)

@MisterChiping
GIR 2-1 RMA (FT) - Real Madrid has never been champions after being 8+ points below the top at any point of any La Liga season.

Kun muistetaan, että Real Madrid jäi aiemmin tällä kaudella Levanten kanssa tasapeliin, on puolet (5) sen kymmenestä pistemenetyksestä tullut nousijajoukkueita vastaan. Takki auki?


Seuraa meitä myös Facebookissa ja Twitterissä. Facebookissa käydään kovimmat jälkipuinnit ja Twitteristä tavoitat kaikki uutisemme reaaliajassa!