Leganés on ollut Valencian kanssa La Liga -kauden suurin yllättäjä.

Piskuinen madridilaisseura on sensaatiomaisesti sarjassa viidentenä, vaikka vuosi sitten ensimmäistä kertaa historiassaan pääsarjaan nousseen Leganésin pelaajabudjetti on koko La Ligan neljänneksi pienin.

Barcelonan kanssa vähiten maaleja päästäneen Leganésin päävalmentaja Asier Garitano oli AS:n haastateltavana eilen. Leganés kohtaa myöhään illalla Sevillan Pizjuánilla. Ottelu alkaa Suomen aikaa vasta klo 23.30, koska Sevilla pyysi La Ligalta ottelun siirtämistä myöhempään ajankohtaan.

Sevillaan odotetaan nimittäin sellaista hellettä, ettei ottelua voitaisi pelata läpi päiväsaikaan. Garitanoa myöhäinen ajankohta ei kuitenkaan haittaa. Kyseessä on yksi La Ligan historian ainoista otteluista, jolloin ottelu alkaa ja päättyy eri päivinä.

– Minua ei haittaa se mitenkään. Mikään asia ei haittaa minua, kunhan pysymme pääsarjassa. Minulle on aivan se ja sama pelaammeko kymmeneltä illalla vai yhdeltä yöllä. Sopeudumme kaikkeen, emmekä valita mistään. Olemme täällä oppimassa. Tulemme pelaamaan hyvin intensiivisen ottelun, vaikka se alkaisi aamuyöllä, Garitano vakuutti.