Ranskan Marseillessa syntynyt Real Madrid -puolustaja Theo Hernández oli yksi La Liga -kauden 2016-17 suurimmista sensaatioista. Atlético Madridista Alavésissa lainalla pelannut nuorukainen oli useiden mielestä jopa sarjan paras vasen laitapuolustaja Marcelon jälkeen.

Kesällä Atlético joutui hänen kanssaan ongelmiin, sillä joukkueen junioriakatemian käyneen Theon ulosostoklausuuli oli niin ”pieni” (24-30 miljoonaa euroa), että tarjouksia alkoi sadella suurseuroista kuten Real Madridista ja Barcelonasta.

Juuri 20-vuotta täyttänyt puolustaja valitsi Real Madridin ja uudessa joukkueessaan hän on aloittanut lupauksia antavasti. Muun muassa sunnuntain Eibar-ottelussa hän pelasi täydet 90 minuuttia.

3-0-voittoon päättyneen pelin jälkeen häneltä kysyttiin jo aiemminkin puhuttaneesta aiheesta. Tuleeko hän edustamaan synnyinmaansa Ranskan vai Espanjan maajoukkuetta, sillä hänellä on myös nykyisen kotimaansa kansalaisuus, koska on asunut Madridissa jo yli kymmenen vuotta.

– On tullut jo kaksi alle 21-vuotiaiden listaa, joissa Ranksa ei ole kutsunut minua. Tilanne saa minut hermostuneeksi, Theo kertoi AS:n mukaan.

– Jos he eivät vieläkään kutsu minua, minun tulee tehdä päätös. En sulje ovea Espanjalta.

Viime kauden lopussa Theo jätti menemättä Ranskan alle 21-vuotiaiden mukaan ja syynä oli jo tuolloin espanjalaismedian mukaan se, että hän harkitsi vaihtamista Espanjan mukaan. Tuon jälkeen häntä ei ole edes kutsuttu joukkueen mukaan.

Ranskan jalkapalloliiton presidentti Noël Le Graët kommentoi asiaa tuolloin seuraavasti.

– Toivottavasti hän [Theo] harkitsee tarkasti ennen kuin päättää mitään tulevaisuutensa suhteen.