5. heinäkuuta 2017 FC Barcelona ilmoitti, että Lionel Messi on allekirjoittanut vuoteen 2021 asti ulottuvan jatkosopimuksen katalonialaisseuran kanssa.

FC Barcelona

@FCBarcelona
🔥 BREAKING 🔥
Leo Messi will remain at @FCBarcelona until 2021.
#Messi2021

Ilmoituksesta huolimatta, vielä tälläkin hetkellä Messin allekirjoitus jatkosopimuksesta puuttuu. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että kymmenen viikon päästä Messi on vapaa aloittamaan keskustelut muiden seurojen kanssa ja Barcelonan kannalta pahimmillaan sopia ilmaisesta siirrosta muualle kesänä 2018.

Toki tämä skenaario kuulostaa edelleen melko epätodennäköiseltä, mutta on lähes uskomaton fakta, että katalonialaisseura on kultakimpaleensa kanssa siinä tilanteessa, että hän voi tammikuussa halutessaan sopia lähtevänsä ilmaiseksi muualle.

FC Barcelonan seurapresidentti Josep Luis Bartomeu on sanonut, ettei sopivaa aikaa seremonioiden järjestämiseen ole löytynyt, mutta tämä selitys ei kuulosta kovin uskottavalta, sillä jatkosopimuksen ilmoittamisesta on kulunut artikkelia kirjoittaessa 110 päivää.

Miksi Messi ei oikeasti ole allekirjoittanut sopimusta?

Kolme mahdollista syytä on noussut esiin siihen, miksi Messi ei ole oikeasti allekirjoittanut jatkosopimusta. Joku voi toki halutessaan uskoa Bartomeuta ja olla sitä mieltä, ettei 110 päivässä ole ollut aikaa.

Ensimmäisen teorian mukaan Messi haluaa nähdä, miten kausi 2017-18 sujuu ja mihin suuntaan seura lähtee menemään, sillä ensimmäistä kertaa ainakin kymmeneen vuoteen sen ympärillä on edes pieniä kysymysmerkkejä. Valmentaja on vaihtunut, useita kultaisen sukupolven pelaajia (mm. Xavi, Carles Puyol, Victor Valdes) on lopettanut tai siirtynyt muualle ja jo useampana vuotena siirtomarkkinat eivät ole sujuneet joukkueen kannalta parhaalla mahdollisella tavalla.

Toisen teorian mukaan Bartomeu on menettänyt Messin luottamuksen ja argentiinalainen tahtoo aiheuttaa presidentin ympärille lisää yleistä epäluottamusta viivyttelemällä jatkosopimuksensa kanssa.

Kolmas ja kaikista hulluin teoria on se, että koko uransa Barcelonassa pelannut Messi saattaa oikeasti haluta muualle syystä tai toisesta. Ainakin Pep Guardiolan valmentama Manchester City on noussut useasti esiin.

Jokainen voi itse valita, mihin teoriaan uskoo tai vaikka kehitellä oman, mutta mikään ei muuta sitä tosiasiaa, että tilanteen pääseminen edes tähän pisteeseen on täysin absurdia.