Atléticon alkukausi on sujunut ailahtelevasti.

Seura on kärsinyt suurista maalinteko-ongelmista ja on tehnyt Las Palmas -ottelua lukuunottamatta alkaneella kaudella keskimäärin vain yhden maalin ottelua kohden. Atlético on tehnyt asiat itselleen vaikeiksi eri toten Mestarien liigassa. Kolmesta ottelusta on tuloksena vain yksi vaivainen piste ja jatkopaikka on kiven alla.

Yhdessä tilastossa Atlético on kuitenkin suoriutunut parhaiten jopa 60 vuoteen.

Diego Simeonen miehistö ei ole nimittäin hävinnyt ensimmäistäkään alkukauden kahdeksasta vierasottelustaan. Se on paras tilasto Atléticon historiassa sitten kauden 1957-58.

Atlético on joutunut pelaamaan alkukaudella valtavasti vierasotteluita uuden stadionin vuoksi. Seura pelasi sarjakauden ensimmäiset kolme ottelua vieraissa ja yhdeksän kierroksen jälkeen Atlético on pelannut vain kolme kotiottelua.

Atlético on selviytynyt tappiottomana vierailuista niin Gironan, Las Palmasin, Valencian, AS Roman, Athleticin, Leganésin, Karabahin kuin Celtankin kotikentillä. Atlético on Valencian ja Barcelonan kanssa ainoa joukkue, joka ei ole hävinnyt vielä ainuttakaan sarjaottelua.