Viime kaudella Real Madrid valloitti mestaruuden niin La Ligassa, Mestarien liigassa kuin seurajoukkueiden MM-turnauksessakin. ”Los Blancosin” asemasta maailman parhaana jalkapallojoukkueena ei siis jäänyt minkäänlaista epäselvyyttä.

Uusi kausikin alkoi komeasti kahdella elokuisella Supercupin voitolla, mutta sittemmin rattaisiin on tullut ruostetta. La Ligassa Barcelona on karannut jo viiden pisteen karkumatkalle, ja Mestarien liigassa Tottenham kävi hakemassa Madridista pisteen.

Vaikeuksia Real Madridilla on ollut etenkin kotiareena Santiago Bernabéulla ja erikoisesti nimekkäälle ryhmälle eniten ongelmia on tuottanut viimeistely. Seitsemässä kotiottelussaan Real Madrid on tehnyt vain 11 maalia, suurseuralle odottamattoman vähän. Siksi kotikentällä voittojakin on herunut toistaiseksi vain kolme. Yhtä heikkoja kauden alun tuloksia saa hakea syksyltä 1998.

Mitä maalimääriin tulee, niin viimeksi vain 11 maalia seitsemässä ensimmäisessä kotiottelussaan Real Madrid teki kaudella 2003-2004. Tätä huonommin on mennyt edellisen kerran kesken toisen maailmansodan, kaudella 1942-1943, eli 75 vuotta sitten. Eikä joukkue pelannut tuolla vielä Santiago Bernabéulla, vaan Chamartín-stadionilla. Tuolloin seitsemässä ottelussa syntyi yhdeksän maalia.

Päävalmentaja Zinedine Zidane on kuitenkin edelleen luottavainen, sillä maalipaikkoja Madrid luo edelleen liukuhihnalta jokaisessa ottelussaan. Ongelman keskiössä onkin, milloin Karim Benzema ja Cristiano Ronaldo alkavat osua tolppien väliin totuttuun tahtiin, sillä tilaisuuksia maalintekoon kumpainenkin on saanut kasapäin.

Mestarien liigan tilastoissa Madrid on syöttänyt kaikista joukkueista tarkimmin vastustajan kenttäpuoliskolla, tehnyt eniten syöttöjä vastustajan rangaistusalueelle ja luonut eniten maalipaikkoja. Silti Tottenhamin verkko heilui vain kerran, ja silloinkin rangaistuspotkusta.

Myös henkilökohtaiset tilastot kertovat pelinrakentelun toimimisesta. Toni Kroos, Luka Modric ja Isco ovat syöttäneet hyökkäysalueella yhteensä 188 kertaa, eli selvästi enemmän kuin yksikään toinen keskikentän trio. Kroosilla puolestaan on eniten luotuja maalipaikkoja Mestarien liigassa, 12.

Real Madridin viimeistelyprosentti on kuitenkin vain 14, eli Mestarien liigan 32 joukkueen keskiarvoa 16,16% alhaisempi. Tilastoa johtaa PSG 40 prosentin viimeistelytarkkuudella. Kun rankkarit poistetaan tilastosta, on Madridin viimeistelytarkkuus vain 10,42%.

Jutun lähteenä on käytetty Marcaa.


Seuraa meitä myös Facebookissa ja Twitterissä. Facebookissa käydään kovimmat jälkipuinnit ja Twitteristä tavoitat kaikki uutisemme reaaliajassa!