Barcelona on pelannut syyskauden aikana nyt 13 ottelua. Mestarien liigassa on tuloksina ollut pelkkiä voittoja, La Ligassa saldoa rasittaa yksi tasapeli ja kauden ainoat tappiot tulivat elokuussa pelatussa kaksiosaisessa Espanjan Supercupissa, jossa Real Madrid päihitti Barcan 3-1 ja 2-0.

13 ottelussa maaleja Barcelona on tehnyt yhteensä 32. Kelpo saldo, sillä 2,5 tehdyn maalin keskiarvolla voitetaan useimmiten pelejä.

Mielenkiintoista on kuitenkin se, kuinka ylivoimainen Lionel Messi Barcelonan tämän kauden maalitilastossa on. Ja samalla se, kuinka paljon apuja Barcelona on maalintekoon saanut vastustajiltaan.

Messi on tehnyt Barcelonan maaleista lähes puolet, sillä Kirpun kauden maalisaldo näyttää nyt 15 osumaa. Yli yhtä maalia ottelua kohti siis. Messin maaleista 11 on syntynyt La Ligassa, kolme Mestarien liigassa, ja lisäksi hän teki Barcelonan ainokaisen elokuun Supercupissa.

Entä sitten Barcelonan toiseksi paras maalintekijä? Se löytyy vastustajien riveistä. Barcelonan maaleista peräti viisi on ollut omia maaleja, pyöreästi noin 15 prosentin osuus siis. On selitys sitten pelkkä onni tai vaikkapa Barcelonan hankalat, ”sopivalle” juoksulinjalle lähetettävät matalat keskitykset, on omien maalien noin suuri määrä melkoinen tilastoharvinaisuus.

Squawka

@Squawka
Only Lionel Messi (14) has scored more goals for Barcelona this season than opposition players.

5 own goals in their favour. 🙃

OptaJose

@OptaJose
3 - Barcelona top scorers this season in all comps:
Lionel Messi 14
OWN GOALS 5
Luis Suárez 3
Luck.

Herra Oma Maali on siis viidellä maalillaan Barcelonan maalitilaston kakkosena, kun kolmanneksi tehokkain barcalainen on kolmeen maaliin pystynyt Luis Suárez. ”El Pistoleron” maalimäärä on selkeä pettymys, ja esimerkiksi Gerard Deulofeu ja Andrés Iniesta eivät ole vielä tehneet ensimmäistäkään maalia.

Oman Maalin viiden osuman saldon takaa löytyvät herrat nimeltä Alin Tosca (Real Betis), Aday Benítez (Girona), Gorka Iraizoz (Girona), Sebastián Coates (Sporting Lissabon) ja Dimitris Nikolaou (Olympiakos).


Seuraa meitä myös Facebookissa ja Twitterissä. Facebookissa käydään kovimmat jälkipuinnit ja Twitteristä tavoitat kaikki uutisemme reaaliajassa!