Celta haki komeasti täydet pisteet Kanariansaarilta voitettuaan Las Palmasin vieraspelissä maanantai-iltana lopulta luvuin 5-2.

Ottelun hahmo oli Celtan Iago Aspas. Espanjan maajoukkuekärki iski nimittäin hattutempun aneemisen Las Palmasin verkkoon. Hattutemppu oli Aspasin ensimmäinen kasvattiseuransa riveissä.

Emre Mor vei Juan Carlos Unzuén miehistön johtoon vartin kohdalla päästyään laukomaan vapaasti isäntien boksin keskeltä. Aspas vei Celtan jo kahden maalin karkumatkalle vain neljää minuuttia myöhemmin, kun Leandro Chicizola päästi helpohkosti Aspasin vedon sisään etukulmasta.

Aspas teki illan kolmantensa toisen jakson alussa. Kärki pelattiin läpiajoon nopeasta vastahyökkäyksestä, eikä Aspas epäonnistunut.

Muutamaa minuuttua Aspasin toisen maalin jälkeen Celtan maalivahti Rubén Blanco ajettiin väärin perustein suoralla punaisella suihkun puolelle. Pione Sisto syötti heikon syötön alaspäin ja Blancon piti tulla kymmeniä metrejä palloa vastaan, mutta törmäsi Las Palmasin Jonathan Callerin kanssa yhteen. Hidastuksesta kuitenkin huomasi Blancon koskeneen tilanteessa ensin palloa.

Las Palmas ei onnistunut hyödyntämään 40 minuutin miesylivoimaansa. Tucu Hernández teki Celtan viidennen 20 minuuttia ennen loppua ja Aspas viimeisteli hattutemppunsa viittä minuuttia myöhemmin.

Vitolo ja Loic Rémy iskivät lisäajalla Las Palmasin vielä kolmen maalin päähän, mutta se ei auttanut ja Las Palmas jatkaa putoamisviivan alapuolella.