Betis ja Valencia järjestivät varsinaiset maalijuhlat Villamarínin sunnuntaisessa illassa, kun kaksi alkaneen La Liga -kauden yllättäjää kohtasivat toisensa Sevillassa.

Valencia voitti La Ligan kahdeksannen kierroksen kamppailun lopulta luvuin 6-3 ja nousi täyden pistepotin ansiosta sarjassa toiseksi ohi Real Madridin.

Ottelun maalimäärän huomioiden kamppailun avausmaali nähtiin vasta myöhään – nimittäin kymmenen minuuttia ennen avausjakson loppua. Dani Parejo lähetti nappikeskityksen kulmapotkusta ja hienosti etappinsa Valenciassa aloittanut Geoffrey Kondogbia puski pallon ohi Antonio Adánin.

Juuri ennen puoliaikaa Valencia teki toisen maalin. Asialla oli Kondogbian tapaan kerrassaan loistavasti alkukaudella pelannut Gonçalo Guedes, joka ampui Valencian kahden maalin karkumatkalle kauniilla kaukovedollaan.

Koko ensimmäisen jakson pelillisestikin askeleen Betisiä edellä ollut Valencia meni menojaan toisellakin puoliskolla. Espanjan A-maajoukkueeseen noussut Rodrigo puski lepakoiden seuraavan ja Santi Mina neljännen.

Betis oli jäänyt täysin jyrän alle, mutta sitten alkoikin tapahtua.

Quique Setiénin miehistö teki nimittäin kolme maalia seuraavan viiden minuutin aikana ja kotiyleisö alkoi jo uskoa tasoitukseen. Ensiksi Joan Campbell käytti hyväkseen Valencia-puolustuksen harhasyötön, sitten viime aikoina niin Real Madridia kuin Kolumbiaakin lisäaikavoittomaaleillaan järkyttänyt Antonio Sanabria toi Betisin kahden maalin päähän ja lopulta Cristian Tello laukoi komeasti isännät peliin mukaan.

Se ei kuitenkaan loppupeleissä auttanut Betisiä konkreettisesti ollenkaan, sillä Valencian Simone Zaza ja Andreas Pereira onnistuivat vielä loppuminuuteilla maalinteossa.

Ottelun jokainen maali merkittiin eri pelaajalle. Kyseessä on Betisin kotistadionin Villamarínin historian maalirikkain ottelu.