© Kuva: Getty Images

Atlético-pelaaja ylistää Gerard Piquén ulostuloja – ”Hän uskaltaa sanoa mielipiteensä”

Gerard Piqué on saanut viime vuosien ajan paljon lokaa niskaansa. Syynä on ollut yleensä aktiivinen kannanotto sosiaalisessa mediassa.

Piqué twiittaa usein aiheista, jotka jakavat mielipiteitä. Kohteena voi olla Real Madrid, tuomarityöskentely – tai kuten viime aikoina – Katalonian itsenäisyysäänestys.

Piquén twiittien varjopuoli on ollut se, että hänestä on tullut vihattu hahmo etenkin Madridissa. Espanjan maajoukkueessa Barca-topparille on vihelletty ja buuattu toistuvasti. Atlético Madridin Filipe Luís kuitenkin puolustaa Piquén ulostuloja.

– En aina ole samaa mieltä hänen kanssaan, mutta ihailen häntä, Luís sanoi El Mundon haastattelussa.

– Hän uskaltaa sanoa mielipiteensä, aivan kuten (Álvaro) Arbeloakin. Se on ihailtavaa. Ihmisten ei pitäisi pelätä sanoa, mitä he ajattelevat. Heidän ei pitäisi piiloutua kuuluisuutensa taakse.

– Useamman jalkapalloilijan pitäisi seurata tuota esimerkkiä eikä piiloutua. Se olisi hyväksi, koska jalkapalloilijat ovat kansalaisia siinä missä muutkin.

Ei ymmärrystä Katalonian itsenäisyydelle

Katalonian itsenäisyyspyrkimystä Luís ei sen sijaan ymmärrä.

– Seuraan aihetta päivittäin, mutta minun on sanottava, etten aivan ymmärrä sitä.

– Kunnioitan separatistien mielipidettä, mutten ymmärrä sitä. Olen tottunut maailmaan, jossa rajoja avataan ja tehdään asioita yhdessä. En ole tottunut yhteiskuntaan, joka haluaa sulkeutua.

– Ehkä se johtuu siitä, että olen kotoisin Brasiliasta. Maassa on omat ongelmansa, mutta ihmiset ovat ylpeitä maastaan. On sitten vasemmalla, oikealla tai keskustassa, sillä ei ole väliä.

Liity Jalkapallon olohuoneen sisäpiiriin!
⚽ Klikkaa itsesi Facebookiin TÄSTÄ.
⚽ Liity jäseneksi ja odota hyväksyntää