Thomas Vermaelen saapui Arsenalista Barcelonaan suurin odotuksin kesällä 2014. Ura Kataloniassa on kuitenkin ollut kaikkea muuta kuin ruusuilla tanssimista.

Hän on tällä hetkellä ollut seuran pelaaja yli kolme vuotta, mutta otteluita on kertynyt vasta 21. Toki tulee muistaa, että belgialainen vietti kauden 2016-17 lainalla AS Romassa ja tämän lisäksi hän on kärsinyt lukuisista loukkaantumisista.

Oli syyt mitä tahansa, odotti hän varmasti enemmän siirryttyään Barcelonaan.

Tällä kaudella hän ei ole pelannut vielä minuuttiakaan virallisessa ottelussa ja nyt hän avautui vaikeasta tilanteestaan kotimaansa medialle.

– Seura sanoi minulle, etten saa lähteä muualle. Minun täytyi jäädä, vaikka minulla oli useita ottajia, Vermaelen kertoi Derniere Heurelle, jonka mukaan ainakin Everton ja Anderlecht olivat tavoitelleet puolustajaa itselleen.

– Nyt en pelaa ollenkaan, joten olen todella vaikeassa tilanteessa. En saa pelata edes Barca B:n kanssa, josta voisin hakea hieman pelituntumaa, mutta Espanjan säännöt eivät salli sitä.

– Olen puhunut valmentajani kanssa. He ovat tyytyväisiä siihen, miten harjoittelen. On selvää, että Barcelonan kaltaisessa seurassa kolme topparia ei ole tarpeeksi ja sen takia tarvitaan neljä tai viisi. Loukkaantuminen tai pelikielto ja olen jälleen kokoonpanossa. Asiat voivat muuttua nopeasti.

Vermaelenille on todennäköisesti tulossa pitkästä aikaa peliminuutteja maajoukkuetauolla, sillä Vincent Kompany on loukkaantumisen takia sivussa.

– Olisi hienoa palata Barcelonaan pelattuani hieman minuutteja, jotta he voivat nähdä, että olen valmiina, kun he tarvitsevat minua.