Real Madrid voitti La Ligassa edelleen pisteittä olevan Alavésin vieraskentällä 2-1-lukemin.

Vaikka kotijoukkue oli ennen kyseistä ottelua pisteittä, ei hallitseva La Ligan mestari päässyt helpolla. Sen pelastajaksi nousi kesällä hankittu nuorukainen Dani Ceballos.

Ottelun kulku

Pelin ensimmäisestä maalista vastasi siis ensimmäistä kertaa virallisessa ottelussa Real Madridin avauskokoonpanossa ollut Ceballos. 10 minuutin pelin jälkeen 21-vuotias sai pallon toiselta nuorelta espanjalaiselta Marco Asensiolta. Ceballosta ympäröi monta Alavésin pelaajaa, mutta nuorukainen sai jalkansa auki ja laukoi pallon etukulmaan.

Tämän jälkeen Real Madrid otti ottelun hyvin haltuunsa, mutta Alavés antoi kotiyleisöllä aihetta iloon. Nuoruusvuosien joukkuettaan vastaan pelannut Burgui syötti taitavasti pallon laidassa olleelle Munir El Haddadille. Hän keskitti pallon suoraan Manu Garcialle, joka puski pelivälineen verkon perukoille hurjalla voimalla. Kyseessä oli Alavésin kauden ensimmäinen La Liga -maali.

Ceballos kuitenkin piti huolen siitä, että Los Blancos pääsee tauolle johtoasemasta. 43. peliminuutilla pallo jäi pomppimaan Alavésin rangaistusalueen rajalle. Ceballos ehti tilanteeseen ensimmäisenä ja vei vierailijat 2-1-johtoon.

Maalikehikot kolisi toisella puoliajalla

Real Madrid loi paljon paikkoja toisella puoliajalla, mutta myös Alavés sai luotua muutamia todella vaarallisia tilanteita. Lähimmäksi tasoitusmaalia pääsi vaihdosta kentälle tullut Alfonso. Ensin hän laukoi kimmokkeen kautta pallon ylärimaan ja hetkeä myöhemmin hän pääsi läpiajoon, mutta tällä kertaa tolppa pelasti Real Madridin.

Zinédine Zidanenkin miehistö oli toisella puoliajalla useaan otteeseen lähellä onnistumista. Lähimmäksi pääsi upean yksilösuorituksen jälkeen tolppaan laukonut Cristiano Ronaldo ja lähes tyhjästä maalista yli ampunut Sergio Ramos.

Toisella 45-minuuttisella ei siis lopulta tilanteista huolimatta nähty maaleja, joten Real Madrid otti kolme pistettä 2-1-vierasvoitolla.