La Ligassa jatketaan viikonloppuna neljännen kierroksen otteluilla. Lauantaina tiedossa on Atlético Madridin uuden stadionin avajaiset. Sunnuntain huipennuksena puolestaan Real Madrid koittaa välttää kolmannen pistemenetyksensä.

Getafe-Barcelona

Barcelona matkaa lauantaina puhtaalla pelillä sarjanousija Getafen vieraaksi. Katalonialaisten seurajohdon kriisi ei ole näkynyt joukkueen peliotteissa ja takana on kolme voittoa nollapelillä. Suurin ilotulitus nähtiin viime viikonloppuna, kun paikallisvastustaja Espanyol murskaantui 5-0-luvuin.

Neymarin lähtö ei suinkaan ole hyökkäyksen tehoja hidastanut, sillä Barca on paukuttanut jo yhdeksän maalia. Näistä viisi on ollut Lionel Messin käsialaa. Osviittaa voi myös hakea Mestarien liigan 3-0-voitosta italialaisjätti Juventuksesta. Getafea vastaan myös kesähankinta Ousmane Dembélélle voidaan odottaa ensimmäistä kunnon näytönpaikkaa sarjassa.

Isäntäjoukkueen paluu La Ligaan on alkanut kelpo hyvin. Kolmeen peliin kerättynä on neljä pistettä ja voittotili aukesi viime viikonlopun derbyssä Leganesia vastaan. Barcaa vastaan keskinäinen historia on kuitenkin synkkää. Edellinen kohtaaminen Camp Noulla päättyi keväällä 2016 rumaan 6-0-tappioon. Edellinen voitto katalonialaisilta puolestaan on vuodelta 2011.

Poissaolot ovat molemmin puolin vähäisiä. Getafelta puuttuu vain hyökkääjä Dani Pacheco. Barcalta mahdollisesti sivussa on keskikenttäpelaaja Rafinha.

Barca johtaa kolmen kierroksen jälkeen Realia jo neljällä pisteellä. Viikonlopun jälkeen ero saattaa parhaimmassa tapauksessa kasvaa lisää.

Atlético Madrid-Málaga

Atléticolla alkaa lauantai-iltana uusi aikakausi, kun joukkue isännöi Málagaa uuden stadioninsa Estadio Metropolitanon avajaisottelussa. Massiivisen 70 000 ihmistä kattavan pyhätön rakentamiseen meni runsaat neljä vuotta (lue uutinen).

Atléticon ensimmäisten kierroksen ongelmat ovat olleet viimeistelyssä. Viime kierroksella Valencia nollasi joukkueen maalittomiin lukemiin päättyneenssä liigataistossa ja Mestarien liigassa Roma-peli päättyi samoihin numeroihin. Ensimmäiseen kolmeen otteluun Atleti onkin voittanut vain Las Palmasin.

Vierailija Málagan alkukausi on ollut kuitenkin huomattavasti synkempi. Takana on kolme perättäistä tappiota muun muassa Eibaria ja Gironaa vastaan. Samalla joukkue on tehnyt vain yhden maalin.

Atlético saa toivotun miehen takaisin ykköskärki Antoine Griezmannin palatessa kokoonpanoon pelikieltonsa jälkeen. Ranskalainen tuokin kaivattua tulivoimaa hyökkäyspäähän. Loukkaantumislistalla ovat nällä näkymin vain laitapuolustaja Sime Vrasaljko ja keskikenttäpelaaja Augusto Fernández.

Málagalta puuttuu edelleen hyökkäyksestä nuori Adalberto Penaranda. Muista pelaajista pieniä vammoja löytyy Miguel Torresilta, Jonylta ja Juanpilta.

Atlético lähtee suosikkina peliin, mutta maalipaikkoja ei ole varaa hukata. Griezmannin paluu ja kotiyleisön tuki voivat olla se ratkaisu ongelmiin.

Real Sociedad-Real Madrid

Sunnuntain huipentaa hieno koitos, kun Real Sociedad haastaa kotonaan ensimmäisillä kierroksilla kangerrelleen Real Madridin. La Real on aloittanut kautensa ryminällä kolmella voitolla Deportivosta, Villarrealista ja Celta Vigosta.

Joukkueen maaliero näihin peleihin on hulppea 10-4. Viime kierroksella parrasvaloihin nousivat keskikentän kaksikko Asier Illarramendi ja Xabi Prieto, jotka olivat molemmat mukana kahdessa maalissa.

Real voitti avauskierroksen ottelunsa Deportivon vieraana, mutta tämän jälkeen joukkue on jäänyt kahdesti ilman pisteitä. Eniten kysymyksiä herätti Zinedine Zidanen runsaasta rotaatiosta huolimatta viime viikon pistemenetys Levantea vastaan.

Realin hyökkäys on ollut yllättävän aseeton ilman pelikieltoa kärsivää kiintotähti Cristiano Ronaldoa. Portugalilaistaituri seuraa vielä tämänkin pelin sivusta, joten apuja on häneltä turha odottaa. Hyökkäyksestä puuttuu myös Karim Benzema.

Keskikentällä puolestaan Mateo Kovacicin loukkaantuminen tarjoaa nuorista todennäköisesti joku Marcos Llorentelle tai Dani Ceballosille mahdollisuuden avauksessa.

La Realin poissaolot iskevät pahasti alakertaan. Runkopuolustajista puuttuvat Carlos Martínez, Inigo Martínez ja Raúl Navas.

Real on sunnuntain pelissä tiukan paikan edessä. Vastassa on yksi ensimmäisten kierrosten kovakuntoisimmista seuroista, eikä kolmanteen pistemenetykseen ole varaa. Muuten Barcelona saattaa heti alkuun kuroa kuuden tai seitsemän pisteen kaulan sarjataulukossa.

Kaikki ottelut

Perjantai 15.9
Eibar-Leganes klo 22:00

Lauantai 16.9
Levante-Valencia klo 14:00
Getafe-Barcelona klo 17:15
Real Betis-Deportivo la Coruna klo 19:25
Atlético Madrid-Málaga klo 21:45

Sunnuntai 17.9
Alavés-Villarreal klo 13:00
Girona-Sevilla klo 17:15
Las Palmas-Athletic Bilbao klo 19:30
Real Sociedad-Real Madrid klo 21:45

Maanantai 18.9
Espanyol-Celta Vigo klo 22:00