Real Madridin nihkeä startti ja kaksi peräkkäistä tasapeliä La Ligassa ovat saaneet jopa valmentaja Zinedine Zidanen pohtimaan, kärsiikö joukkue hyökkääjäpulasta. Seura myi kesällä Marianon Lyoniin ja Álvaro Moratan Chelseaan, muttei ostanut ketään uutta tilalle. Vain Borja Mayoral palasi lainalta Wolfsburgista.

Kun Karim Benzeman ja Gareth Balen ruuti on ollut märkää, ja ensinmainittu vieläpä loukkaantui, on käsissä pienimuotoinen ongelma. Toki Marco Asensio ja Isco ovat olleet hyvässä vireessä, ja Cristiano Ronaldo pelikiellon päättyminen helpottaa huomattavasti. Tekihän Ronaldo keskiviikkonakin kaksi Madridin kolmesta maalista kyproslaisen APOEL:in verkkoon.

Joka tapauksessa on helppo uskoa, että Real Madridin johtoportaassa on jo käännetty katseet hyökkääjämarkkinoille. Yksi nimi, joka on viime päivinä liitetty Real Madridiin, on Saksan maajoukkuehyökkääjä Timo Werner, joka teki keskiviikkona Mestarien liiga -debyyttinsä RB Leipzigin paidassa.

21-vuotias Werner voitti kesällä kolmella maalillaan Confederations Cupin maalikuninkuuden ja ampui Leipzigille viime kaudella 21 sarjamaalia. Parhaiden urheilukliseiden mukaisesti Werner vakuuttaa olevansa tyytyväinen Leipzigissa, mutta myöntää myös Madridin väitetyn kiinnostuksen imartelevan.

– En ajattele Real Madridia tai muita seuroja, vaan olen iloinen pelatessani täällä. Kun olen kentällä, on RB Leipzig ammattini ja toiveseurani, Werner sanoo Weltin haastattelussa.

– Totta kai olen myös iloinen lukiessani, että Real Madrid on minusta kiinnostunut. Valehtelisin, jos väittäisin, ettei sellainen kiinnostaisi minua.

RB Leipzig on käynyt Wernerin kanssa jatkosopimusneuvotteluja, mutta vielä ei yhteisymmärrystä ole löytynyt. Wernerin nykyinen sopimus ulottuu vuoteen 2020, eikä siinä ole ulosostoklausuulia. Nuori saksalainen on todennut aiemmin, että hän haluaisi pelata joskus myös suuremmassa seurassa.

– Uskon, että Werner pelaa meillä vielä pari vuotta. Jalkapallossa se tarkoittaa tosin jo pientä ikuisuutta. Timo tietää, mistä hän saa kiittää tätä seuraa ja me tiedämme, mitä meidän pitää tehdä, jotta pidämme hänet tyytyväisenä, Leipzigin valmentaja Ralph Hasenhüttl puolestaan kommentoi.

RB Leipzig pelasi keskiviikkona kotikentällään 1-1 -tasapelin viime kaudella Mestarien liigan välieriin edennyttä AS Monacoa vastaan.