Mestarien liigan ensimmäisen kierroksen loputkin joukkueista pääsevät keskiviikkoiltana aloittamaan urakkansa tämän kauden osalta.

Espanjalaisjoukkueista tänään pelaa hallitseva mestari Real Madrid ja karsintojen kautta mukaan selvinnyt Sevilla.

Ärsytetylle Real Madridille ei riitä vain voitto

Kuka olisikaan uskonut Euroopan ja Espanjan Super Cup -otteluiden jälkeen, että Real Madrid onnistuisi kauden kolmesta ensimmäisestä sarjaottelustaan voittamaan vain yhden. Oleellista on myös se, että molemmat tasapelit tulivat Santiago Bernabéulla.

Nyt joukkue on ärsytetty. Se ei tule hakemaan ennakkoon monta pykälää heikompaa Apoelia vastaan pelkästään voittoa, vaan se tahtoo murskata vastustajansa kotiyleisönsä edessä, jotta se voittaisi vaativan yleisönsä takaisin puolelleen.

Suuri piriste Real Madridille on Cristiano Ronaldon paluu joukkueen kokoonpanoon. Pelikieltoa La Ligassa edelleen kärsivä portugalilainen pääsee pelaamaan ensimmäisen seurajoukkueottelunsa kuukauteen. Vaikka Los Blancosin peli on pyörinyt tasapeleistä huolimatta varsin mallikkaasti, on Cristianon puuttuminen näkynyt maalinteossa, sillä Gareth Bale ja loukkaantumisen takia illan ottelusta sivussa oleva Karim Benzema eivät onnistuneet täyttämään roolia joukkueen johtavana maalintekijänä.

Tehokkain pelaaja Ronaldon poissaollessa on ollut espanjalaissensaatio Marco Asensio, joka on kuitenkin sivussa tämän illan ottelussa. AS:n mukaan syynä on pelaajan maanantaina saama kolhu, jonka ei uskota kuitenkaan olevan vakava.

On vaikea nähdä mitään syytä, miksi Real Madrid ei ottelua voittaisi. Vähämaalista voittoakin voi pitää pienimuotoisena yllätyksenä, mutta tulee kuitenkin muistaa, että näin useat ajattelivat myös ennen viime viikonlopun Levante-ottelua ja kuinka kävikään.

Jatkaako Sevilla tappiotonta putkeaan

Sevilla on aloittanut kauden uuden valmentajansa Eduardo Berizzon alaisuudessa varsin pirteästi. Se ei ole toistaiseksi hävinnyt yhtään virallista ottelua entisen Celta Vigo -valmentajan ollessa penkin päässä. Nyt edessä on kuitenkin toistaiseksi kovin haaste, kun se kohtaa Liverpoolin Anfieldilla.

Jos puhuimme siitä, että Real Madrid on ärsyyntyneessä tilassa ennen Apoel-ottelua, niin samaa voidaan sanoa Liverpoolista, joka kärsi 5-0-tappion Manchester Citylle edellisessä pelissään. Voi olla, että kotijoukkue lähtee hakemaan avausmaalia todella aktiivisesti. Sevillan tulisi siis pelata maltilla ja voimiaan säästäen.

Vastassa on toinen todella juoksuvoimainen joukkue, mutta se voi väsyttää itseään hieman liikaakin, koska sillä on valtava näytönhalu nöyryytyksensä jälkeen. Tämä tarkoittaisi sitä, että mitä pidemmälle ottelu etenisi ja mitä paremmin Sevilla on onnistunut jakamaan voimiaan, sitä parempia saumoja se tulee toisen puoliajan aikana saamaan.

Voi kuitenkin olla, että Sevilla ei malta pelata tällä tavalla ja siinä tapauksessa ottelun maalikeskiarvo on erittäin korkea. Molemmat joukkueet ovat pelanneet tällä kaudella maalirikkaita pelejä, joten voi olla, että pelin auetessa osumia voidaan nähdä reilusti molemmissa päissä.

Sevillalta puuttuu ottelusta Nolito, Johannes Geis ja David Soria. Liverpoolilta pois on varmasti Adam Lallana ja ehkä Philippe Coutinho sekä Mohamed Salah.