Mestarien liigan lohkovaiheet potkaistaan tänään käyntiin.

Keväällä Sevillasta AS Roman urheilutoimenjohtajaksi siirtynyt Monchi on innoissaan uudesta työstään. Jopa 17 vuotta Sevillan urheilutoimenjohtajana toimineen Monchin Roma kohtaa tänään kotistadionillaan Atléticon Mestarien liigan lohkovaiheen avauskierroksella.

Monchi tuntee illan vastustajansa loistavasti.

– Kyseessä on lohkon vaikein joukkue. Atlético tietää täydellisesti mitä tekee, tuntee loistavasti Mestarien liigan ja minusta Atlético on huomattavasti Chelseaa vaikeampi vastustaja. He ovat olleet yhdessä vuosikausia saman valmentajan ja pitkälti saman pelaajamateriaalin kanssa. Se tekee Atléticosta ehdottomasti hyvin pelottavan vastustajan, Monchi totesi Movistarille.

Roman Sampdoria-ottelu peruttiin viikonloppuna rankkasateiden vuoksi. Monchin mielestä se ei tuo Romalle etua lepomahdollisuudesta huolimatta. Atlético pelasi viikonloppuna Valenciaa vastaan maalittoman tasapelin Mestallalla.

– Kyseessä oli hyvin sateinen viikonloppu, jonka vuoksi meidän ottelu piti perua. En tiedä auttaako se meitä. Olemme olleet pitkään pelaamatta ja mielestäni olisi ollut parempi, jos olisimme pelanneet ja saaneet hieman pelirytmiä.

Monchi on asustanut ikuisessa kaupungissa puolisen vuotta. Sevillassa yhteensä 25 vuoden ajan työskennellyt seuralegenda ei kaipaa takaisin kotiinsa, vaikka ikävä iskeekin aina välillä.

– Sevilla oli kotini vuosikausien ajan ja tietenkin ikävöin sitä, mutta nyt olen onnellinen täällä. Olen tyytyväinen ja sopeutunut uuteen seikkailuuni tässä elämässä. Minun pitää olla uskollinen seuralle, joka on luottanut minuun.

Roman ja Atléticon välinen ottelu alkaa illalla 21.45.