Real Sociedad nousi takaisin La Ligan jaetulle kärkipaikalle, kun baskiseura haki täyden pistepotin Galiciasta voitettuaan Deportivon Riazorilla lopulta luvuin 4-2.

Ottelun hahmo oli Real Sociedadin Asier Illarramendi, joka teki baskien osumista kaksi. Maalit ovat harvinaista herkkua puolustavalle keskikenttäpelaajalle, sillä viime kaudella sellaisia syntyi kokonaisuudessaan vain yksi.

Real Sociedad sai otteluun kerrassaan loistavan lähdön. Kolmen minuutin jälkeen Xabi Prieto lähetti loistokeskityksen boksiin ja Juanmi ampui volleyllä vieraat johtoon. Seuraavaa osumaa ei tarvinnut odottaa kauaa – nimittäin noin puolta minuuttia myöhemmin Deportivon verkko heilui jälleen.

Tällä kertaa osuma oli vielä Juanminkin volleymaalia komeampi. Illarra sai pelivälineen kulman jatkotilanteessa ja laukoi noin 25 metristä pallon tarkasti tolpan juureen.

Deportivon kavennusmaali avausjakson puolivälissä oli myös komea. Fabian Schär lähetti keskiympyrästä keskityksen ja Adrián López laukoi suoraan ilmasta boksin reunalla pallon ohi Geronimo Rullin.

Toisen jakson alussa nähtiin odotettu hetki. Lucas Pérez otettiin penkiltä kentälle ja kärki teki siten paluunsa Riazorille. Vain minuutti eteenpäin ja Deportivo kampesi itsensä tasoihin Florin Andonen maalilla. Adrián pudotti keskityksen maalin eteen jääneelle Andonelle ja romanialaiskärki iski kauden ensimmäisensä.

Riazorille ilmestyi kuitenkin tummia pilviä kymmenen minuuttia ennen päätösvihellystä. Diego Llorente nimittäin ohjasi hieman onnekkaastikin pallon Deportivon verkkoon kulmatilanteessa ja Real Sociedad nappasi johtoaseman takaisin. Muutamaa minuuttia myöhemmin Illarra teki ottelun toisensa hienon juoksun päätteeksi.

Real Sociedad ja Barcelona johtavat tasapisteissä sarjaa.