Barcelona oli tyly isäntä kaupungin derbyssä, kun Espanyol kaatui Camp Nou’lla lopulta luvuin 5-0.

Isäntien maaleista vastasi – kukas muukaan – Lionel Messi, jolle hattutemppu oli tämän kalenterivuoden ensimmäinen La Ligassa. Neljännestä vastasi Gerard Piqué ja loppulukemat viimeisteli Luis Suárez.

Ensimmäinen osuma syntyi avausjakson puolivälissä. Ivan Rakitic syötti paitsioasemassa olleelle Messille ja argentiinalaistaituri laittoi pallon varmasti maaliin. Espanyolin pelaajat valittivat Messin paitsioasemasta, mutta tuomari ei huomannut tilannetta. Messin ensimmäisen maalin jälkeen Espanyolin Pablo Piatti laukoi tolppaan, mutta sitä lähemmäs seura ei avausjaksolla päässyt.

Ernesto Valverden miehistö prässäsi Espanyolia aggressiivisesti avausjaksolla, eikä vieraiden pelinavaus toiminut alkuunkaan. Toinen osuma syntyi kymmentä minuuttia myöhemmin. Jordi Alba syötti Messille maalin eteen ja Messi laukoi muutaman metrin etäisyydeltä pallon ohi Pau Lópezin.

Kolmas maali syntyi samalla kaavalla. Suárez levitti pelivälineen laidalla olleelle Alballe ja puolustaja syötti Messille. Tuloksena komea sijoituslaukaus ja maali. Osuman jälkeen Barcelona-kannattajat saivat lisää ilonaiheita, sillä Ousmane Dembélé vaihdettiin kentälle ja nuori ranskalainen teki siten debyyttinsä katalaanien paidassa.

Kymmenen minuuttia ennen päätösvihellystä Espanyolin Gerard Moreno sai pallon jo maaliin, mutta tuomari hylkäsi osuman – Gerard oli nimittäin rikkonut tilanteessa Barça-vahti Marc-Andre ter Stegeniä.

Ottelun loppuhetkillä Barcelona iski vielä kahdesti. Piqué jäi vapaaksi kulmatilanteessa ja puski isäntien neljännen. Hetkeä myöhemmin Dembélé syötti Suárezille, joka viimeisteli illan loppulukemat.

Barcelona siirtyi voittonsa myötä sarjakärkeen.