Maajoukkuetauko on ohi ja vihdoin saamme nauttia jälleen seurajalkapallosta. Espanjassa edessä on kolmas pelikierros, joka alkaa perjantai-iltana ja päättyy maanantaina.

Poimimme kolme tämän kierroksen herkkupalaa tarkempaan tarkkailuun.

Valencia – Atlético Madrid

Lauantai klo 17:15

Lauantain toisessa ottelussa kohtaa kaksi erittäin mielenkiintoista joukkuetta. Diego Simeonen jatkosopimuksen juuri julkaissut Atlético Madrid ja kautensa pirteästi aloittanut Valencia.

Siinä missä vierasjoukkue on vakiinnuttanut jo paikkansa La Ligan kärkipäässä, on kotijoukkueen odotettu palaavan sinne. Valencialla on takanaan kaksi kautta sarjataulukon heikommalla puoliskolla ja se on tälle kahdesti 2000-luvulla mestaruudenkin voittaneelle joukkueelle aivan liian heikosti.

Tämän kauden ensimmäiset ottelut ovat antaneet osviittaa paremmasta. Ensin Mestallalla kaatui Las Palmas ja sitä seurasi 2-2-tasapeli Real Madridin vieraana. Jälkimmäisessä ottelussa voittokin oli lähellä, mutta Marco Asension tasoitus 83. peliminuutilla esti jättiyllätyksen.

Atlético puolestaan osoitti ennen maajoukkuetaukoa toipuneensa erinomaisesti ensimmäisen kierroksen šokkitasapelistä Gironaa vastaan murskaamalla Las Palmasin fantastisen esityksen päätteeksi 5-1-lukemin.

Simeonen miehistö olisi ehdottomasti ennakkosuosikki kotikentällään, mutta Valencian kotiedun myötä odotettavissa on todella mielenkiintoinen ottelu. Vaakaa tasapainottaa myös Antoine Griezmannin poissaolo. Hän kärsii vielä tämän ottelun ajan avauskierrokselta saamaansa pelikieltoa.

FC Barcelona – Espanyol

Lauantaina klo 21:45

Barcelonan paikallisottelusta ei ainakaan tunnetta puutu. Vastakkain ovat Katalonian Daavid ja Goljat. Tuskin kellekään tarvitsee mainita, kumpi näyttelee kummankin roolia.

Barcelonan kohdalla alkusyksystä on puhuttu jonkin sortin kriisistä. Vaikka seuran kulisseissa kaikki ei olekaan kohdallaan, ei tämä ole häirinnyt joukkueen pelaamista, sillä sarjakausi on alkanut kahdella 2-0-rutiinivoitolla. Ernesto Valverden aikakausi on siis saanut hyvän alun ja siihen nähden, kuinka vähän aikaa Barca on ehtinyt omaksua uuden valmentajansa pelitapaa, on peli ollut ihan hyvällä mallilla.

Espanyolin kausi on alkanut hieman eri merkeissä. Harjoitusottelut mukaan lukien se ei ole voittanut edellisestä viidestä ottelusta ensimmäistäkään ja La Ligassa pistesarakkeessa on vain yksinäinen piste, joka toki tuli Sevillan vieraana.

Espanyol on ottelussa todella kovan paikan edessä, sillä se ei ole onnistunut voittamaan isoveljeään 19 viralliseen otteluun. Tänä kautena joukkueelta odotetaan hyvää sijoitusta, mutta edes pisteen saaminen paikallisottelusta vaatii venymistä ja huippuottelua ennen kaikkea joukkueen kulmakiveltä Diego Lópezilta.

Poissaoloja riittää molemmilla joukkueilla. Barcelonan kohdalla moni loukkaantuneista voi vielä päästä pelikuntoon lauantaiksi, mutta pahimmillaan se joutuu lähtemään otteluun ilman Ivan Rakiticia, Sergi Samperia, Rafinhaa ja Arda Turania, joka saattaa kylläkin vaihtaa seuraa vielä Turkin siirtoikkunan ollessa auki. Espanyolilta puolestaan puuttuu viisi pelaajaa, joista tärkeimmät nimet ovat Álvaro Vázques, Victor Sánchez ja Javi López.

Athletic Bilbao – Girona

Sunnuntaina klo 17:15

Kolmas poimintamme on erittäin herkulliset lähtöasetelmat omaava Athletic Bilbao – Girona. Kotijoukkue on Real Madridin ja Barcelonan lisäksi ainoa seura, joka on aina pelannut Espanjan pääsarjatasolla. Vierasjoukkue puolestaan pelaa historiansa ensimmäistä kauttaan La Ligassa, mutta se on osoittanut alkukierroksilla olevansa valmis pääsarjatasolle.

Molemmat joukkueista ovat saalistaneet kahdelta ensimmäiseltä sarjakierrokselta neljä pistettä. Girona on helposti leimattavissa selkeäksi altavastaajaksi, mutta katalonialaisseuralle kyseinen rooli sopii. Se on tämän kauden aikana pelannut tasapelin Atlético Madridia vastaan ja voittanut harjoitusottelussa Manchester Cityn, jonka espanjalaisena farmiseurana Gironaa voi pitää.

Athletic Bilbao on ollut kauden alkaessa uudessa tilanteessa. Pitkäaikainen valmentaja Valverde siirtyi Barcelonaan ja tilalle tuli reservijoukkueesta nostettu Cuco Ziganda, joka ei ole aikaisemmin urallaan valmentanut pääsarjajoukkuetta. Ziganda on aloittanut projektinsa laittamalla alakerran kuntoon ja siinä hän on kyllä onnistunut. Joukkue ei ole päästänyt maaliakaan aikaisemmilla kierroksilla. Toki hyökkäyspelaaminen on ollut nihkeää, mutta se on tässä tilanteessa täysin ymmärrettävää.

Vierasjoukkue pääsee otteluun ilman pahoja poissaoloja, mutta Athletic Bilbaon tulee pärjätä ilman Ozcar de Marcosta, Yeray Álvarezia ja Ander Iturraspea.

 

Näiden ennakoiden lisäksi nostettakoon esiin myös perjantaina pelattava Etelä-Madridin derby Leganes-Getafe, johon toimittajamme Tuukka Ikkeläjärvi paneutui kommentissaan. Juttuun pääset TÄSTÄ.

Kaikki ottelut:

Perjantai 8. syyskuuta

Klo 22:00 Leganes – Getafe

Lauantai 9. syyskuuta

Klo 14:00 Real Madrid – Levante

Klo 17:15 Valencia – Atlético Madrid

Klo 19:30 Sevilla – Eibar

Klo 21:45 Barcelona – Espanyol

Sunnuntai 10. syyskuuta

Klo 13:00 Deportivo la Coruna – Real Sociedad

Klo 17:15 Athletic Bilbao – Girona

Klo 19:30 Celta Vigo – Deportivo Alavés

Klo 21:45 Villarreal – Real Betis

Maanantai 11. syyskuuta

Klo 22:00 Málaga – Las Palmas