FC Barcelonan seurapresidentti Josep Maria Bartomeu antoi tiistaina laajan haastattelun paikalliselle Sport-lehdelle. Läpi käytiin muun muassa Neymarin siirtoa Paris Saint-Germainiin (lue TÄSTÄ).

Paljon kohua herättäneen siirron lisäksi Bartomeu vastasi kysymyksiin Lionel Messistä. Barcelona ilmoitti kesäkuussa, että argentiinalaistähden kanssa on tehty jatkosopimus, mutta useiden lähteiden mukaan pelaajan allekirjoitus puuttuu edelleen, eli sopimus ei ole voimassa.

Mikä on tilanne Leo Messin jatkosopimuksen kanssa?

Kaikki on sovittuna ja allekirjoitettuna. Meillä on kolme sopimusta. Yksi Messi säätiön kanssa, jonka on allekirjoittanut säätiön presidentti ja pelaajan veli. Sitten meillä on sopimus valokuvausoikeuksista Messin kanssa, jonka hänen isänsä, eli yhtiön hallinnoija, on allekirjoittanut. Sitten meillä on vielä työsopimus, jonka Messin isä, jolla on oikeus siihen, on allekirjoittanut.

Mikä asiassa kestää?

Se, että Leo saapuu ja me saamme viralliset valokuvaukset ja protokollat allekirjoituksesta suoritettua. Sopimus on allekirjoitettu, se on ollut voimassa kesäkuun 30. päivästä asti. Samasta päivästä alkaen, kun hän meni naimisiin. Se on kirjattuna viime kauden tileille. Asian suhteen ei ole mitään ongelmia. Vain allekirjoitukseen liittyvät protokollat puuttuvat. Olemme rauhassa.

Miksi asiaa ei ole hoidettu jo?

Meillä on ollut aikatauluongelmia. Hän palaa syyskuun 6. tai 7. päivä ja me pelaamme syyskuun 9. päivä. Meillä on paljon otteluita, mutta löydämme kyllä oikean hetken.

Sanotko, että teillä ei ole ollut aikaa kesäkuun lopusta alkaen?

Kaksi kuukautta on kulunut. Hän meni naimisiin kesäkuun 30. päivä ja kun hän tuli takaisin, hän lähti Japaniin. Sitten olikin jo meidän kiertue, jonka jälkeen… mitä tapahtuikaan?.. Oli Super Cup, sitten alkoi La Liga ja kävimme myös Monacossa. Löydämme vielä oikean hetken.

Tämän kuukauden aikana?

Toivon niin.

Ihmiset ovat huolestuneita..

Heidän ei pitäisi. Asiasta on ollut paljon melua, mutta he voivat olla rauhassa.

Hän vaikuttaa pelatessaan hieman surulliselta?

Minä en näe sitä. Hän on todella keskittynyt. Näin hänet eräänä päivänä matkallamme Uefan tapahtumaan ja hän oli rentoutunut ja onnellinen. Juttelemme pelaajillemme säännöllisesti ja he ovat kaikki onnellisia.