La Ligan siirtoikkuna sulkeutui myöhään viime perjantaina, ja pelaajasiirrot on tämän syksyn osalta nähty. Eibarin valmentajan José Luis Mendilibarin mielestä aivan liian myöhään.

– En pidä siirtomarkkinoista, enkä todellakaan pidä siitä, että siirtoikkuna on auki syyskuun ensimmäiseen päivään saakka, Mendilibar toteaa Marcassa.

– Päivämäärä oli sopiva silloin, kun kausi alkoi syyskuussa. Nyt aloitamme kauden sellaisten pelaajien kanssa, jotka eivät välttämättä jää joukkueeseen. Tärisen miettiessäni, mahtaako joku seura maksaa jonkun pelaajani ulosostoklausuulin.

Tällä kertaa Eibar selvisi siirtoikkunasta kuivin jaloin, mutta kolmatta kauttaan Eibaria valmentava Mendilibar uskoo, ettei sarjapaikan säilyttäminen onnistu niin helpolla kuin viime kaudella.

– Tämän kauden nousijajoukkueilla ei ole samoja ongelmia kuin velkaisilla Osasunalla ja Sporting Gijónilla viime kaudella. Girona, Getafe ja Levante ovat aivan kuin kaikki muutkin joukkueet, ja tarvitsemme enemmän pisteitä sarjassa säilyäksemme. 40-42 pistettä, Mendilibar arvioi.

Neljännen kautensa pääsarjassa aloittanut baskiseura haali viime kaudella kokoon 54 pistettä ja sijoittui hienosti kymmenenneksi. Se oli Eibarin seurahistorian paras pääsarjasijoitus.