La Liga -kausi 2017-18 saatiin käyntiin viikko sitten. Nyt luvassa on ottelukierros numero kaksi, joka sisältää lukuisia huippuotteluita ripoteltuna tasaisesti ympäri viikonloppua. Poimimme joka päivältä yhden ottelun tarkempaan tarkkailuun.

Kilpailu Mestarien liiga -paikoista jo alkanut

Kierros alkaa todellisella herkkupalalla, kun Real Sociedad isännöi Villarrealia perjantaina klo 21:15. Kotijoukkue aloitti kautensa 3-2 -voitolla Celta Vigosta. ”La Real” sai työskennellä kolmen pisteen eteen loppuun asti, sillä vielä kymmenen minuuttia ennen ottelun varsinaisen peliajan päättymistä se oli vielä 2-1 -tappiolla. Joukkue nousi kuitenkin Juanmin ja Willian Josen maaleilla voittoon.

Villarrealin kausi alkoi puolestaan todella suurella pettymyksellä. ”Keltainen sukellusvene” kohtasi sarjanousija Levanten Ciutat de Valencialla ja joutui poistumaan kentältä pisteittä, kun kotijoukkue voitti pelin viime hetkien rangaistuspotkumaalilla.

Molemmat joukkueet voivat parhaimmillaan yltää kauden päätteeksi neljän parhaan joukkoon ja tulee muistaa, että kauden alussa hankitut pisteet ovat keväällä yhtä arvokkaita kuin myöhemminkin hankitut.

Asetelmat otteluun ovat selvät. Pallonhallintaan luottavan Eusebio Sacristánin valmentama Real Sociedad lähtee purkamaan Villarreal-valmentaja Fran Éscriban tiivistä puolustusta. Kysymys kuuluukin, tuottaako pallonhallinta tulosta vai onnistuuko Villarreal esimerkiksi vastaiskuillaan nappaamaan arvokkaan vierasvoiton.

Ärsytetty Atlético Madrid matkaa saarille

Moni oletti Atlético Madridin saavan helpon startin käynnistyneelle La Liga -kaudelle, kun se kohtasi avauskierroksella ensimmäisen kerran pääsarjassa pelanneen Gironan. Ottelu oli lopulta kaikkea muuta kuin helppo, sillä Atléti oli 15 minuuttia ennen loppua 2-0 -tappiolla ja yhden miehen vajaalla.

Angel Correan ja Jose Gimenezin osumien myötä lopputulos oli 2-2, mutta noususta huolimatta mestaruustaisteluun mukaan haluava madridilaismiehistö ei voi olla tyytyväinen yhteen pisteeseen.

Jos madridilaisten sarja-avaus oli pettymys, niin samaa voi sanoa Las Palmasista, sillä se hävisi Valencialle 1-0-lukemin. Joukkueen otteet ailahtelivat toki jo viime kaudella todella paljon, eikä olisikaan yllätys, jos heikkoa esitystä seuraisi vahvaa suorittamista kotiyleisön edessä.

Molemmat joukkueet joutuvat lähtemään otteluun ilman yhtä avainpelaajaansa. Diego Simeonen käytöstä puuttuu pelikiellossa oleva Antoine Griezmann ja Las Palmasilta samasta kohtalosta kärsii suoralla punaisella kortilla viime viikonloppuna ulosajettu Alen Halilovic.

Las Palmas – Atlético Madrid lauantaina klo 23:15

Katso pelivihje tähän otteluun!

Real Madrid parantamaan heikohkoa saldoaan Valenciaa vastaan

Toisen kierroksen viimeisessä ottelussa Real Madrid pelaa ensimmäisen sarjaottelunsa Santiago Bernabéulla sitten toukokuun 14. päivän. Vastaan asettuu Valencia, joka on tuottanut madridilaisille paljon vaikeuksia viime kausien aikana. ”Los Blancos” on voittanut edellisestä seitsemästä kerrasta ainoastaan kaksi ottelua.

Odotettavissa on viihdyttävää peliä. Toki Zinédine Zidanen miehistö on edellisen kerran jäänyt maaleitta keväällä 2016, mutta juuri Valenciaa vastaan verkko on heilunut molemmissa päissä normaaliakin tiuhempaan tahtiin. Edellisessä kymmenessä joukkueiden välisessä kohtaamisessa on vain kerran tehty alle kolme maalia.

Real Madridilta puuttuu kaksi tärkeää palasta sunnuntain ottelusta. Sergio Ramos otti ajattelemattomasti toisen keltaisen kortin Deportivo-ottelun lisäajalla ja Cristiano Ronaldo kärsii edelleen Espanjan Super Cupista saamaansa viiden ottelun pelikieltoa. Kuten tiedetään, ei Real Madridin materiaalilla kahden pelaajan puuttuminen pitäisi näkyä vielä missään.

Marcelinon valmentama Valencia on paperilla vahva joukkue. Sen miehistöllä pitäisi kamppailla europelipaikoista, mutta se on ollut viime vuodet niin sekavassa tilanteessa, että kokeneelta espanjalaisluotsilta ei voi odottaa liian kovia tuloksia liian lyhyessä ajassa. Haastetta lisää Nanin, Jose Gayan, Martin Montoyan ja Gabrielin loukkaantumiset.

Real Madrid – Valencia sunnuntaina klo 23:15.

Kaikki ottelut

Perjantai 25.8
21:15
Real Sociedad – Villarreal

23:00
Real Betis – Celta Vigo

Lauantai
19:15
Alavés – Barcelona

21:15
Girona – Málaga, ViaPlay
Levante – Deportivo la Coruna

23:15
Las Palmas – Atlético Madrid

Sunnuntai
19:15
Eibar – Athletic Bilbao
Espanyol – Leganes

21:15
Getafe – Sevilla

23:15
Real Madrid – Valencia